Sista arbetsdagen för Per Tedenrud!

Måndag den 29 april gjorde Per Tedenrud sin sista arbetsdag som klubbchef för ÖIS Friidrott. Det var hösten 2015 som denne ”svärmorsdröm” från Karlstad började sin RödBlå anställning. I IF Göta hade han verkat som såväl elittränare som styrelsemedlem. Närmast gick dock flyttlasset från Birmingham, Storbritannien dit han och Victoria Dronsfield flyttat för att hon skulle få chansen att göra en rejäl elitsatsning i höjdhopp. Tyvärr hade hon ihållande skadebekymmer varför duon beslöt sig för att vända hemåt igen och då gick flyttlasset till Göteborg.

Två stiliga ÖIS-are på träningsläger i Barcelona! Fast Elmer tror visst att han är i Budapest…

Det har hänt en hel del i vår klubb under Pers 3½ år som klubbchef i vår förening. Av tradition har mycket av vår verksamhet gått på lite ”lösa boliner” men på senare år har det blivit betydligt mer struktur, mer ordning och reda på vår verksamhet.

* Vi har en stabil ekonomi baserat på våra starka egna arrangemang.
* Vi har en plan, en mer uttalad målsättning för vår verksamhet.
* Verksamheten har breddats. Idag har vi en stark ungdomsverksamhet som leds av en rad kvalificerade tränare.
* Sponsorsidan har utvecklats avsevärt under Pers ledning.

När Per anställdes var det inte som tränare. Givetvis gick det inte att hålla honom borta från tränarskapet! Han hjälpte till med ungdomsgrupperna och blev dessutom personlig tränare för Emma Green under hennes sista aktiva år.

Med andra ord vill ÖIS tacka Per Tedenrud för ett suveränt kompetent och passionerat jobb!
Det hade gärna fått bli några år till men nu önskar vi honom lycka till i hans nya jobb. Givetvis kommer han att finnas kvar i föreningen i lite olika roller. Han är redan registrerad som funktionär vid sommarens VU-spel och han kommer hjälpa våra ungdomar med teknikträning i höjdhopp.

Under året som gick gifte sig Victoria och Per hemma i Värmland och man har dessutom köpt villa i de fashionabla kvarteren söder om Göteborg. Rötterna växer sig djupare i den Göteborgska myllan.

Den stora besvikelsen var givetvis hans urusla insatser i Castorama! Trots att Per är storvuxen och tillbringar åtskilliga timmar i gymmet så var detta en ständig källa till besvikelse… Att en Karlstadkille kan vara så totalt obegåvad i spjutkastning är ofattbart. Hans bästa notering kom ifjol då han skrapade ihop futtiga 1.377 poäng! Förhoppningsvis kan han förbättra denna pinsamma insats något vid kommande Castoraman!

Per Crona

Diskuskastning i valstakt signerat Per Tedenrud…