SM-tävlandet igång

Det första Svenska Mästerskapet utomhus för 2020 var halvmaraton som avgjordes på Anderstorps racingbana i onsdags. Regn, blåst och folktomt gav väl kanske inte den allra festligaste inramningen men startfältet var bra utifrån förutsättningarna.

ÖIS deltagande bestod av Johanna Larsson och Hanna Kumlin i damklassen. Johanna placerade sig på nionde plats (1.20.15) och Hanna som trettonde (1.22.09).

Till helgen är det mångkamparna som avgör sina mästerskap. 15-åringarna tävlar i Huddinge och här gör Inez Yngve en mycket intressant start. Det är hela 26 startande i sexkamp F15 så konkurrensen blir sylvass. Tävlingens hemsida.

Inez Yngve behärskar mångkampens alla grenar.

Övriga åldersklasser tävlar i Ljungby och här får vi se Jonathan Carbe i aktion i seniorernas tiokamp. Som vanligt har han dragits med lite skavanker här och där, men han brukar tagga till när det behövs. Han tar med sig Daniel Adolfsson till Ljungby. Han är en av åtta startande i tiokamp P19. Liveresultat

Tävlingen kommer dessutom sändas på Friidrotts facebooksida.

Blir det en attack emot klubbrekordet i tiokamp i helgen?

Stavhoppstouren avslutas med tävlande i Norrköping på lördag. Även här kan den som så önskar se tävlingen live.

På Slottsskogsvallen kör vi Duellen 4. Denna gång med eltidtagning för att ge juniorer och ungdomar en kvalchans till JSM&USM.
Tidsprogram Duellen 4 – Söndag 2 augusti

Sedan laddar vi på allvar för Finalen i Lag-SM som vi själva arrangerar på Vallen på torsdag kväll. Här deltar vårt herrlag. Vi hade hoppas även på ett damlag i år, men tyvärr ställdes ju kvalet in varför finalisterna blir de samma som ifjol. Som vanligt ser vi fram emot en stenhård duell med våra ”ärkefiender” från Ullevi!

Laget som tog brons i Lag-SM i Norrköping 2016.