Snabba tjejer i Köpenhamn

Vid förra helgens halvmara i Köpenhamn nosade Johanna Larsson återigen på klubbrekordet (1.15.23). Efter silverloppet på 1.15.34 vid SM i somras blev det nu 1.15.59.
Hon var inte ensam ÖIS-are om att springa fort. Lemuela Wutz (Österrikisk medborgare som studerar i Göteborg) hade 1,21,03 – Hanna Kumlin 1,23,30 och Helga Gudny Eliasdottir 1.30.44.

Vi hoppas på bättre väglag än det här i Halmstad.

För löparna återstår det Terräng-SM i Halmstad den 20-21 oktober. Främst på damsidan känns det som om vi kan få fina placeringar.

Inför denna årets sista SM-tävling ligger vi på femte plats i kampen om SM-pokalen. Inte fullt lika bra som fjolårets tredjeplats, men gott nog. Det mesta talar för att detta också blir vår slutliga placering. Upp till Uppsala på fjärde plats fattas det 34 poäng och det lär vi inte plocka in. Vi har också god marginal ner till sexan (Spårvägen).

Terräng-SM går alltså på natursköna Galgberget i HalmstadPå tävlingens hemsida kan man se hur banan är.

I övrigt har det varit lugnt på tävlingsfronten. Bröderna Blomqvist gjorde en hyfsad Castorama hemma i Texas och vi ligger femma i lagtävlingen i skrivande stund.

På lördag är det Castorama Deluxe på Åby Friidrottsarena, en sista chans att bättra på sin poäng. Här kör ungdomarna med sina egna redskapsvikter.