Spjuten i luften!

Den gångna helgen var det en tidig säsongspremiär för våra tilltänkta spjutkastare vid Lag-SM. Stina Jacobsson och Joni Kaartinen tog chansen att skaka loss kastarmen vid en mindre tävling i Sävedalen.

Det hela utföll till belåtenhet. Stina presterade sex giltiga kast toppade med fina 42.12m. Endast en dryg meter från fjolårets personbästa på 43.45m.

Joni för sin del noterade hela 65.01m med ytterligare två giltiga kast (63.20 och 62.80m). Hans klubbrekord från ifjol lyder på 66.96m och drömmen om ett sjuttiometerskast i sommar lever stark. Tävlingen vanns för övrigt av hans träningskompis Esa Hiltunen (Ullevi) på hela 70.26m.

Lovande inför Lag-SM! SM-veckan i Halmstad har i dagarna ställts in, men IFK Halmstad kommer fortfarande att stå för arrangemanget. Däremot är datumet (1 juli) i nuläget lite osäkert. TV-sändning och en eventuell kollision med Diamond League Bislett gör att SFIF tittar över alternativa datum.

Men innan dess gäller det för damerna att säkra sin plats i finalen via kvalet i Norrköping den 29 maj. Bara drygt tre veckor kvar!

Över 42 meter i säsongspremiären för Stina!