Sprunget i helgen!

Vid denna tiden på året är det endast långlöparna som är i farten, vad gäller tävlande vill säga. Den gångna helgen fick vi faktiskt två nya landslagsdeltagare i form av våra bägge ”Johannor” Gelfgren och Larsson.

För Johanna Gelfgren handlade det till och med om VM i traillöpning som avgjordes i det fjärran Chang Mai, Thailand. Johanna kom in på en 24:e plats på den ”korta” banan (39 km!). Man löpte också en tävling över 80 km (!) där Högbys Ida Nilsson kom tvåa.

Johanna Larsson reste till Norska Kristiansand och sprang Nordiskt Mästerskap i terräng över 9 km. Hon placerade sig som tia och var näst bästa svenska efter Sara Christiansson.

Max Dumbrell efter att avverkat 19 km i Skatåsterrängen i lördags.

På hemmaplan handlade det om Finalloppet på Skatås. Här var Max Dumbrell bäste ÖIS-are över långa banan (19 km). Han kom in som trea på 65.57 slagen endast av Olle Ahlberg och Oscar Claesson, två meriterade löpare.

Jenny Jernberg är en nykomling i Middes gäng. Hon gjorde tävlingsdebut genom att komma tvåa i ”Jätten Buleloppet” med tiden 19.32 över 5 km.

Borta i USA är terrängsäsongen i full gång. Systrarna Nielsen har flera framträdanden bakom sig redan och likaså har Awet Mengsteab.
Wilma Nielsen placerade sig som stark femma i sitt Conference Meet i Terra Haute Indiana med tiden 21.2o över 6 km.

Jenny Jernberg till höger på pallen i helgen.