Stark comeback av Carl!

Efter två månaders skadebekymmer var det sent omsider dags för säsongsdebut utomhus för Carl Bengtström. Den skedde i Madrid i lördags och distansen var 400 meter slätt.

I ärlighetens namn var nog de flesta, inklusive honom själv, osäkra på vilken form han var i. Eller som han själv uttryckte det: ”- Det är otroligt skönt att persa direkt! Och det känns så jäkla kul att vara tillbaka på banan igen. Det här var nästan över förväntan. Jag har kört noll sprintpass de senaste två månaderna, inte haft spikskor på mig sedan maj. Planen var bara att komma hit och kunna springa. Och så gick det så här bra. Det är sjukt härligt, säger Carl.”

Med den bakgrunden är hans 45.91 sekunder närmast chockerande bra. Det handlar alltså om ett nytt personbästa och därtill klubbrekord på sträckan.

Härnäst väntar nu SM i Söderhamn den kommande helgen. Även här står 400 meter slätt på programmet. Än känner han sig inte redo för häcklöpning.

Den Nordiska Juniorkampen för 19-åringar gick också av stapeln den gångna helgen. Fyra stycken ÖIS-are ingick i den svenska trupp som tävlade på Bislett, Norges nationalarena för friidrott.

Elna Wester satte ett prydligt årsbästa när hon kom fyra över 400 meter på 56.49 sek. Även Elna har brottats med en del skadebekymmer så det gjorde säkert gott för självförtroendet inför stundande JSM.

Engla Nilsson fortsatte att visa upp en hög och jämn nivå i höjdhopp. Efter tre tävlingar på 1.80m blev det denna gång en tredjeplats på 1.77m. Kommande helg är det dags för hennes första start vid Senior-SM. Standarden är inte helt överväldigande och ett resultat över 1.80m kan räcka ganska så långt…

Leo Zikovic fick inte riktigt till det i kultävlingen. Han kom tvåa i tävlingen men var säkerligen inte helt nöjd med sina 17.33m med sexkiloskulan.

Alex Apelgrim kom sexa på 100m. Tiden 10.95 tillkom dock i lätt motvind och regnigt väder. Stafetten över 4x100m slutade dock i moll när tredje sträckans löpare, Erik Erlandsson, ådrog sig en muskelbristning och fick bryta.

Alex Apelgrim (näst längst tv) i farten på ett regnigt Bislett den gångna helgen.