Stora SM i Gävle kommande helg

Stundande helg är det dags för Inne-SM för seniorer i Gävles nya hall. ÖIS kommer till start med en trupp på 19 aktiva denna gång. Detta trots att vi inte har några löpare på sträckorna 800m och längre med denna gång. Löparnas säsong sträcker sig numer över i stort sett hela året och man har i år valt att stå över innesäsongen.

Avresa sker i minibussar från Friidrottens Hus på fredag. Två fullpackade bussar bussar avgår kl 13 och en kl 15.

Avresa kl 13:  Fanny Berglund – Malin Dahlström – Vendela von Corswant – Sara Cannmo – Mathias Ström – Samuel Wiik – Alexander Andreasson – Victor Koch – Carl Bengtström – Tobias Carlryd – Erik Olsson – Gustaf Hultgren – Magnus Bengtström – Per Tedenrud

Avresa kl 15: Sara Skogman – David Kappelin – Melker Svärd Jacobsson – Rebecka Abrahamsson – Jonathan Ruffieux – Hanna Bergqvist – Yannick Tregaro – Patrik von Corswant – (Filip Gyllensten, IF Kville).

Egen Resa: Felix Francois – Jonas Meyer – Mikael Wennerbeck

Boende på Scandic CH i centrala Gävle. Gemensam middag fredag och lördag (kl 18.00). Lunchkuponger lördag och söndag.

 tävlingens hemsida finner du tidsprogram, startlistor med mera.

Tävlingen webbsänds, men det kostar en slant. 

Sara Skogman hoppar längd & tresteg på SM, däremot ingen häck denna gång.

Kommer vi att få några Svenska Mästare i helgen?

Skall man göra ett seriöst försök att vara objektiv så finns det goda chanser till tre stycken SM-tecken. Att någon skulle besegra Melker Svärd Jacobsson, när inte Armand Duplantis kommer hem, är inte speciellt troligt. Då krävs det sjukdom, skada eller en massa kryss i protokollet…
Våra dunderduo Bengtström & Francois är också favorittippad på 400 meter. Man skall dock höja ett varnande finger för duon Nil de Oliveira och Kasper Kadestål som gör säsongsdebut. Oliveira är en sanslös talang som hittills inte gett denna sin bästa sträcka en seriös chans. Nu har han flaggat för en satsning på 400 meter och är en giftig outsider om han kommer till start.

Kortbanemästaren Tobias Carlryd gör sin första start i ett senior-SM.

I kvinnligt tresteg toppar Rebecka Abrahamsson Sverigebästa med 2 x 12.92m. Men då finns inte Aina Griksaite, Spårvägen, med på listan. Aina är Litauisk medborgare men får ändå hoppa SM. Ifjol gjorde hon imponerande 13.82m och vinterns enda framträdande gav 13.07m. En tuff nöt att knäcka och det kommer tveklöst att krävas hopp en bit över 13 meter för seger.

Mathias Ström har gjort en lite blygsam säsongsöppning i tresteg och kommer till start med ett årsbästa på 14.96m. Standarden i grenen är dock i ärlighetens namn mycket måttlig i nuläget. Kan han skaka fram en halvmeter till ur sin långa kropp så kan det bli en medalj än en gång.

Jonas Meyer har bara gjort ett framträdande i kula i vinter. Då blev det 16.78 efter en serie med alla stötar kring och över 16½ meter. Med bröderna Arrhenius i startfältet blir det inte lätt att komma över någon medalj. Ett resultat över 17 meter kommer dock att ge en fin placering.

Jonas Meyer har tränat i Växjö i vinter. Nu hoppas vi på långa stötar!

Blir det under sju sekunder på 60 meter för Alexander Andreasson? Det är frågan många ställer sig…   Efter det att Bengtström norpade hans juniorrekord med 6.99 vid Göteborg Inomhus Har tillvaron varit bister för denne skönlockige yngling. Här handlar det om respekt, heder och upprättelse!

Med en reaktionstid under 0,20 sek blir det under sju för Andreasson!

Roligt att se David Kappelin tillbaks på banan igen. Olas systerson vann ju sensationellt SM i Söderhamn 2015 på 5.22m efter att ha höjt sitt personbästa i flera omgångar. Sedan har det varit lite fram och tillbaks med sviktande motivation i bagaget. Talangen för höga stavhopp finns definitivt kvar och vi får hoppas att han låter sig inspireras av Melkers bedrifter!

David Kappelin sensationell SM-segrare på 5.22m 2015!

Under normala omständigheter hade Malin Dahlström varit en mycket stark medaljkandidat i stavhopp. Hon har dock haft en hel del skadeproblem under vintern och hennes start är fortfarande osäker. Beslut tas efter torsdagens träning. Då vare sig Michaela Meijer, Angelica Bengtsson eller Lisa Gunnarsson kommer till start så är kvinnligt stav en helt vidöppen historia. Vi håller diverse tummar för att Malin är hel och frisk nog att vara med.


Detta är vår trupp i Gävle (årsbästa inom parentes)

Alexander Andreasson -99       60m (7.01) – 200m (22.52)
Victor Koch -98                           200m (22.71)
Samuel Wiik -98                          200m (22.81) – 400m (49.61)
Carl Bengtström -00                  400m (47.99)
Felix Francois -90                       400m (48.32)
Melker Svärd Jacobsson -94     Stav (5.78)
David Kappelin -95                      Stav (-)
Jonathan Ruffieux -91                 Stav (4.70)
Mathias Ström -87                        Tresteg (14.96)
Erik Olsson -89                              Tresteg (14.08)
Tobias Carlryd -00                        Tresteg (13.84)
Jonas Meyer -90                            Kula (16.78)
Hanna Bergqvist -91                      400m (58.71)
Vendela von Corswant -93           Höjd (1.74)
Malin Dahlström -89                    Stav (-)
Sara Cannmo -96                           Stav (3.85)
Fanny Berglund -88                      Stav (3.75)
Sara Skogman -95                          Längd (5.53) – Tresteg (12.03)
Rebecka Abrahamsson -94          Tresteg (12.92)

 

Samuel Wiik har siktet inställt mot personliga rekordet 49.61 på 400 meter.