Succé vid Götalandsmästerskapen i Växjö!

Hela 12 stycken ÖIS:are hade kvalat in till Götalandsmästerskapen i tillsammans 32 grenar. Ett sjukdomsfall och ett knä ur led gjorde dock att vi blev 10 aktiva som åkte ner till Växjö och tävlade under helgen.
.
Tävlingen började lite halvknackigt då fiolårets mästarinna i längdhopp, Alva Murtoniemi Gräbel hade blivit rejält förkyld och fått feber. Alva kunde inte göra sig själv till rättvisa och fick tyvärr avstå både tresteg och 200m. Otur för Alva som bortsett från helgen har gjort en helt fantastisk säsong! Är övertygad om att Alva kommer att ta revanch under sommarens mästerskap!
Med i F14 längdhopp fanns även Della Månsson som även hon har leget sjuk den senaste tiden. Della kämpade väl och studsade i väg 4,44m utan någon riktig fullträff. Della genomgick i januari en ljumskoperation vilket gjorde att hon var borta en period från tävling och träning. Trots detta kan Della räkna in 4 nya personliga rekord under säsongen!
.
Den som glänste allra mest under helgen var inte helt oväntat vinterns komet Joel Mumbongo som även han började lite halvknackigt. Ansatsproblem i längdhoppet gjorde att Joel bara fick ett godkänt hopp på 5.13m vilket räckte till en 8:e plats. Men Joel vaknade sedan till liv. Nytt personligt rekord i försöken på 60m (7,57) och i finalen knep han silvermedaljen trots en inte allt för bra start. Joel sprang in på 7,59s vilket är en strålande tid för en 14-åring! Smålands Kristoffer Karlssén vann på finfina 7,51s vilket innebar svenskt årsbästa!
.
Men Joel nöjde sig inte med att ”bara” komma tvåa. Tredje grenen för Joel var höjdhopp och med ett nysatt personligt rekord på 1,78m var han en av favoriterna till guldet. Några nervösa rivningar på vägen gjorde dock inte att Joel skulle få problem på 1,83m som han gled över med lätthet i första försöket. Detta blev också segerhöjden. Seger för Joel med hela 7cm. Dessutom nytt svenskt årsbästa.
.


Vilket tryck i upphoppet!
.
Som om inte det skulle vara nog så sprang Joel senare 200m på den överlägset snabbaste tiden av en 14-åring detta år. Joel noterade 23,85 vilket innebar pers med en halvsekund och alltså ännu ett guld. Senare förde också Mumbongo pinnen i mål för Göteborg på den avslutande stafetten där Göteborg var totalt överlägsna.
.
En annan som hade en bra helg var Carl Bengtström som efter ett lysande taktiskt 800m lopp spurtade ner de två SAIK:arna på upploppet och knep guldet på nya personliga rekordet 2,18,98s! Carl är inte bara uthållig, han tog sig dessutom till final på 60m och kom 4a på 200m på tiden 27,00 vilket är den näst snabbaste tiden han har gjort. 30 minuter efter sitt guld på 800m sprang även Carl i det vinnande stafettlaget. En riktig fighter!
.

Ett taktiskt upplägg, låt andra göra grovjobbet…
.

och slå sedan på en rökare! Carls grundsnabbhet är överlägsen motståndarnas.

.
Vi kan förutom 3 guld och ett silver även notera 10 nya personliga rekord för ÖIS del under helgen.
Viggo Hahnsson ”persade” i både 60m och 200m. 8,16s respektive 26,39s blev det för Viggo.
Rebecca Strand putsade sitt personliga rekord i tresteg till 9,80m. Det dröjer inte länge innan vi får se den tjejen över 10m! Rebecca tog sig dessutom till semifinal på 60m.


Viggo går från klarhet till klarhet! Nytt dunderpers på 200 meter med 26.39!
.
Olof Ryberg slog även han personligt rekord i tresteg, från 9,50 till 9,68, endast en cm från final. Lite senare sprang Olof 60m häck och sänkte där sitt rekord med 12 hundradelar. Nya personliga rekordet ligger nu på 10,77s!
.

Snart knäcker Olof tiometersgränsen!
.
Mathilda Fogelberg som kanske är den som utvecklats mest under hela säsongen sprang också 60m häck på nya nästperset 10,40s. Detta trots känningar i ryggen.
Nykomlingen Jonas Röst tog sig till semifinal på 60m och noterade tiden 8,15 vilket bara är några hundradelar från sitt personliga rekord.
.
En mycket bra helg för ÖIS alltså. Som grädde på moset vann dessutom Göteborg lagmatchen, vilket inte har hänt på några år!
.

23.85 på 200m är faktiskt det snabbaste en svensk 14-åring noterat i vinter