Daniel Lennartsson 2.13m i höjd!

Redan vid förtävlingen till Inne-EM demonstrerade Daniel Lennartsson god höjdform genom att klara 2.08m. Detta lockade till ännu en tävling innan grundträningen återupptas.
.

På tisdag kväll genomfördes således ”Gunnar Linderantz Memorial” i Friidrottens Hus. Efter det att Yannick Tregaro klarat 1.82m i strumplästen och Erik Olsson persat med 1.86m (samt ett riktigt bra försök på 1.90m) klev så herr Lennartsson in i handlingen.
.

Efter att ha klarat 2.06m och 2.10m med imponerande marginaler så bemästrade han även fina 2.13m i sitt tredje försök. 2.15m blev för högt men han hade åtminstone ett riktigt bra försök.

 .
 .
Tisdagens tävling var benämnd ”Gunnar Lindecrantz Memorial” till åminnelse av ÖIS storhoppare som 1946 klarade det nya svenska rekordet 2.01m vid en tävling i Prag.
 .
Så här beskriver Gunnar Lindecrantz själv sin rekordtävling i Prag 1946:
”Före dagens tävling hade jag denna säsong gjort nio försök på den magiska men ej alls så svåra höjden. Allt gick så lätt denna förunderligt vackra sommarkväll. Den svartrandiga träribban steg programenligt mot höjden, och kan hända var det bara ett tecken på mänsklig ofullkomlighet då jag först i andra omgången klarade 195 cm. Siffrorna 201 översattes till tjeckiska av Arne och det blev en order. Själv klarade jag höjden i sista försöket, då allt jag lärt och tränat flöt samman i en betvingande enhet. Sandgropen nåddes med ett hjärta av jubel, och aldrig har en ribba mellan två stolpar synts mig skönare än denna kväll i detta sydliga land.