Terräng-DM och Superstars den gångna helgen

Nu har grundträningen startat upp och vi var bland annat 42 personer i Skatåstrappan i lördags. Samtidigt avgjordes Terräng-DM i Fontinskogen med tre veckor kvar till SM-terrängen. Våra tjejer valde att springa långa banan (8 km) medan alla andra bara orkade den korta (4 km). Inte helt oväntat var Frida Kristiansson starkast och vann på 30.13 före Hanna Michaelsson (30.43), Johanna Larsson (31.27) och Jennifer Acklund (32.13).

Fina tider på den tuffa banan i Fontinskogen.

Det blev ÖIS-seger även på herrarnas långa bana (12 km). Jakob Ranglin-Grissler vann med över minuten på 40.40 före Gert Tuinstra (SAIK) och Olle Dahlberg (Solvikingarna) med Andreas Åkesson som fyra. På herrarnas korta var det bstort deltagande och här var Chris Gray bäste ÖIS-are på en sjätte plats (12.47).

Trevligt också att se Mohamed Nuur tävlingsdebutera för ÖIS i P19. Han vann och sprang på den mycket goda tiden 13.05! Här har vi en talang för framtiden.

Jakob hemma från studierna i Japan och segern i Fontin tyder på god form inför stundande SM!

På söndagen körde 21 st av våra ungdomar ÖIS Superstars i Friidrottens Hus. Detta är en sexkamp i olika moment valda för att testa den fysiska prestandan. På programmet stod 20m flygande – armhävningar – bollkast – vertikalhopp – tiosteg samt avslutande kraftprovet 2000 meter.

Anton Fyhr blåser på 2.66 sek på flygande 20m.

 

Tim Tompsett är en tuff nykomling i gänget. DM i terräng på lördagen och sedan Superstars på söndag! Han imponerade inte minst på 2000m med 7.20 min.

 

Inez Yngve (född 2005) upphäver tyngdlagen. Hon var allra bästa av tjejerna i vertikalhopp med imponerande 47,0 cm! Albin Coster var bäst av grabbarna med 49,8cm.

Nils Thorin var en av fem grabbar som hoppade över 27 meter i tiosteg från stående. Mattias Carman var allra bäst med 27.55m. Nils toppade dock såväl bollkast (48m) som 2000m (7.11 efter en brutal slutspurt).

 

Jenny tycker det är roligt att leka med bollar.

 

Heja på, en till orkar du! Hela 15 stycken av ungdomarna klämde minst 20 stycken armhävningar – imponerande!

 

Sten var snabbast av alla på flygande 20m med 2.33 sek!

 

Ebba Francois laddar på så det står härliga till i vertikalhoppet!

Och så ett stort tack till Bodil Meijer som tog de fina bilderna i Friidrottens Hus.