Tio medaljhopp i Malmö!

Helgens Inomhus-SM i Malmö utgör höjdpunkten för den svenska friidrottseliten på en minst sagt rumphuggen inomhussäsong i pandemins skugga. Det RödBlå Sällskapet ställer upp med en stor och stark trupp, hela 26 aktiva. Vi ser fram emot en hemfärd med rejält medaljtyngda minibussar söndag kväll. Här följer en rask summering av våra främsta medaljhopp:

Efter sina 46.35 tidigare i vinter är Carl Bengtström givetvis storfavorit på 400 meter i Malmö. Tuffaste motståndet lär ännu inte 19 år fyllda Emil Johansson, Tureberg, bjuda. Han vann Finnkampen i höstas på 46.95 sek.

 

I Duplantis frånvaro är Melker Svärd Jacobsson storfavorit att plocka hem sitt sjätte SM-guld.

 

1.90m i Banska Bystrica innebar också den första segern över ärkerivalen Sofie Skoog. Är det månne dags för Maja Nilssons första SM-guld i Malmö?

 

Michaela Meijer har haft en lite småknölig start på säsongen med 4.41m som bäst. I Malmö får hon ta sig an en säsongsdebuterande Angelica Bengtsson.

 

Efter en lysande säsongsinledning (15.86m) har Isak Persson haft en dust med Corona. Förhoppningsvis har han piggnat till inför SM. Skall han konkurrera med Jesper Hellström lär det krävas 16-metershopp.

 

Felix Francois slog till direkt med ett rejält klubbrekord – 1.48.63 – i säsongsdebuten. Kramer är visserligen storfavorit men det finns ytterligare två medaljer att slåss om.

 

Petter Gustafsson inledde säsongen med ett personbästa på 8.02. I sina fyra första lopp sprang han under åtta sekunder med 7.93 som topp! Sedan var han förkyld men vi hoppas att han återfunnit toppformen och är redo för ett prispallsbesök i Malmö.

 

Fjolåret var succéartat för Rebecka Abrahamsson med SM-guld och Finnkampsseger. En muskelskada har hämmat henne under senare tid och formen inför Malmö är följaktligen lite oviss. Men är hon bara kurant kommer hon garanterat fightas om medaljerna.

 

Såväl Anders Pihlblad som Kalle Wållgren får klassas som medaljhopp inför helgen. Oavsett om Anders i slutändan väljer 200m eller 400m (näppeligen bägge) så kan han vara med och slåss om topplaceringar. Wållgren har radat upp 48.24-48.08-48.28 i sina tre starter på 400m i år.

Och som om det inte skulle räcka med de här tio så har vi ytterligare ess i rockärmen… Artur Engström och Gabriel Wallmark i tresteg, Denise Eriksson på 200 meter, Jenny Lestander i längd & tresteg med flera! Det kan bli en riktigt trevlig RödBlå helg i Malmö känns det som.

Lycka till allihopa!

 

PS: Man kan följa tävlingarna via Friidrottskanalen. 99:- för alla tre dagarna.

Liveresultat

Avprickning online i realtid (första gången!)

Tidsprogram