Tio poäng av tio möjliga!

Fredag den 12 april samlades vi på Landvetter för vårens träningsläger. För våra aktiva födda 2003-04 handlade det dessutom om det allra första efterlängtade utlandslägret. Totalt sett 30 stycken ungdomar och 5 ledare som reste till Benalmadena på Spanska sydkusten.

Som vanligt tog Ola Carlsson emot ÖIS-truppen på flygplatsen i Malaga och såg till att vi blev ordentligt inkvarterade på hotellet. Knappt hade vi checkat in förrän det var dags för ett första uppvärmningspass. Vi joggade upp till den nyrenoverade idrottsplatsen, som låg på ungefär en kvarts avstånd från hotellet. Banorna var de i särklass bästa jag upplevt i Spanien! Inte de vanliga stenhårda Mondobanorna utan en mjuk, gjuten beläggning som var skonsam mot benhinnorna.

Det var inte jättemycket folk att trängas med. IK Orient och Klippan kompletterades så småningom av Höör under Gert Möllers ledning. Och så dök vår gamle vän Dietmar Mögenburg (OS-vinnare i höjd 1984) upp med några aktiva också.

Uppvärmning på idrottsplatsen i Benalmadena.

Hotellet var alldeles utmärkt. Till frukost och middag serverades kraftfulla bufféer och sedan fick man äta lunch efter eget önskemål. Oftast en lite lättare variant. Glenn och undertecknad nöjde oss oftast med Toast & Cappucino. Sedan fanns ett stort poolområde med en gräsmatta där vi körde allehanda kvällsaktiviteter. Frågesporter, fotbollstennis, yogaövningar med mera.

Sebastian Gilley svävar fritt i luften under yogaträningen.

Veckan innehöll hela 10 träningspass vilket är en avsevärt mycket tuffare belastning än vad ungdomarna är vana vid. Vi körde dock inte mer än ett par pass där spikskorna var framme och varierade underlaget ordentligt. Därför kunde också alla vara med på samtliga pass även om belastningen var lite individuellt anpassad. Inga direkta skador mer än att Philip Frick klippte i ett knä i en hinderbock och fick vila en dag.

Medelhavet var tillräckligt varmt för att de flesta skulle våga sig på ett eller annat dopp.

Veckan innehöll också en del traditionella inslag på ÖIS-läger. Strandpass, bergsvandring i Nerja samt den klassiska långintervallen 3-2-1 (tre serier) fanns givetvis med på programmet. ”Kallar ni detta för vilodag?!” var en kommentar som fälldes efter en femtimmars vandring i bergen ovanför Nerja. Och visst är det en utmaning, men alla klarade av den med bravur utan att klaga (med något enstaka undantag…).

Den klassiska bergsvandringen i Nerja innehåller en riktigt tuff stigning på ca 45 minuter upp emot topparna.

 

Lagfoto bland bergstopparna i Nerja!

Strandpasset hade en suverän i form av Alex Apelgrim när det handlade om sprint och mångsteg. Så har han också ben som är en halvmeter längre än allra andras… Spanjorerna stirrade med förvåning när vi dunkade på med allehanda märkvärdiga övningar så att sanden rök omkring oss!

Ellen Hansson demonstrerar gymnastiska färdigheter på stranden.

 

WWW står här inte för World Wide Web utan för Woodbridge – Wester – Weetom!

Trion ovan lämnar inget åt slumpen! En ytterst stabil konstellation med minutiöst planerad träning och totalkoll på allt som sker under dygnets samtliga timmar. När några unga fransmän visade en aning för närgånget intresse för några av ”våra” tjejer så avvisades de kraftfullt och bestämt av herr Woodbridge! Kvällstid patrullerade de korridorerna ett bra tag efter att de aktiva gått in på rummen kl 22.

Ett religiöst inslag under påskhelgen var när den Helige Ande i form av en duva bredde ut sina vingar över Glenn Johansson. Detta skedde i samband med ett besök på Johnnies Bar under Skärtorsdagen!

Vi hade kanonväder hela veckan med undantag för den sista dagen. Förmiddagspasset körde vi i solsken men vid lunchtid öppnade sig himlens portar i ett slagregn! Då dök det genast upp ett tufft gäng under ledning av Elliot Gustavsson och hävde sig i poolen. Allt medan Glenn&Crona hukade över en Cappucino i baren…

Ebba Francois lämnar grabbarna bakom sig vid intervallen i stadsparken.

Långintervallen (3x 3-2-1 min med 1 min gång emellan) i stadsparken var också en upplevelse. En otroligt vacker park med mängder av djur som levde fritt här (ankor, tuppar, sköldpaddor mm). På lägrets sista dag gav alla järnet. I täten såg vi duon Jakob H & Philip F men också Elna W och Ebba F såg riktigt starka ut.

Några färggranna åskådare till vår långintervall. De ackompanjerade med högljutt galande!

 

Nöjda människor efter avklarad hårdkörning!

Det är väldigt trevligt att konstatera att det är en väldigt ambitiös och talangfull ny ÖIS-generation som kliver fram i form av dessa ungdomar. Framförallt demonstrerar man träningsdisciplin. De har helt enkelt fått lära sig att göra jobbet! I det här gänget kommer vi finna åtskilliga framtida stjärnor.

Veckans kanske tuffaste pass var 2x6x300m (60 sek vila och 6 min seriepaus). I täten hade vi Philip Frick och bröderna Helgesson som snittade i underkant 52 sekunder i träningsskor. Men det var många som imponerade och kommer prestera fina resultat på medeldistans i sommar.

Vi hoppas och tror att det var ett riktigt nöjt gäng som återvände hem på Långfredagen! En hel del träningsvärk i bagaget kanske, men ännu mer förhoppningar om en riktigt bra kommande tävlingssäsong.

 

Bålträning på stora gräsmattan

 

Fotostopp under bergsvandringen

 

Komplicerade yogaövningar i perfekt utförande.