Träningsläger Spanien!

Nu drar det ihop sig, snart åker vi på det efterlängtade träningslägret till Spanien. Det är ÖIS ungdomar födda 2003-04 (+ tre stycken 05-or) som reser till Benalmadena utanför Malaga. Totalt blir det ett trettiotal aktiva som åtföljs av fem stycken ledare.

Ungdomarna är taggade och flera av dem har höjt träningsnivån ett snäpp under de senaste veckorna. Härligt att se!
Här kommer lite praktisk information, främst riktad till de aktivas föräldrar:

Flygen vi reser med är följande;

Göteborg – Malaga        D85059        12/4    11.30-15.15

Malaga – Göteborg        D85058        19/4    07.00-10.45

Ett incheckat bagage och ett litet handbagage får de ta med sig. Det kan vara bra att ta med något litet mellanmål också.

Vi samlas på Landvetter flygplats innanför entrén där incheckningsdiskarna finns kl.09.30, fredag 12 april. Det betyder att ungdomarna behöver be om ledigt från skolan på fredag. Vi har med flygbiljetterna och delar ut dem på plats kl 9.30. Hemresans biljetter delar vi ut då vi reser hem. Ungdomarna har själva ansvar för sitt pass.

Klassisk bild från en bergsvandring vid ett träningsläger i Spanien några år tillbaks i tiden.

Vi rekommenderar att ni skickar med era barn reseförsäkring och EU’s sjukförsäkringskort.

 

Hotellet vi ska bo på heter San Fermin och ligger några hundra meter från stranden samt tio till femton minuters promenad från arenan.

Ungdomarna bor i tre- eller tvåbäddsrum och vi tränare kommer att göra rumsfördelningen. Vi har ansvar för era barn under veckan och givetvis kommer det att finnas regler att följa.
*   Vi kommer att ha gemensam frukosttid varje dag, kl.8 samt att alla ska vara på sina rum kl. 22.

*   Ingen drar iväg på egna utflykter mellan träningspassen utan vi håller ihop antingen som hel grupp eller i mindre grupper, men alltid med en tränare i gruppen.

*   Det är träningsläger, vilket betyder att alla är med på alla pass, men att vi, liksom vi gör här hemma, anpassar träningen om det behövs. Vi kommer att köra 9-10 pass med varierande form och intensitet. Första passet, som är ett lite lättare pass,  kör vi på seneftermiddagen då vi kommit fram till hotellet. Vi kommer köra våra pass på arenan, på stranden och i en närliggande park.

*   Ta med flera uppsättningar av träningskläder då vi kommer att träna varje dag samt göra en bergsvandring på vilodagen. Det kan vara smart att ta med handtvättmedel så man kan skölja upp en träningströja om det behövs. På hotellet finns duschhanddukar, men skicka gärna med badhandduk som kan användas vid poolen och på stranden. Ja, vi hoppas på väder så vi kan hänga vid poolen eller på stranden mellan passen 😉 Men, det är april och vi kan också få en regnig och småkall vecka, så skicka med kläder för olika väder.

Ett strandpass brukar alltid ingå i Spanienläger!

 

Som ni vet sedan tidigare ingår inte lunch i beloppet ni betalat, så skicka med era barn fickpengar som räcker för att köpa lunch. Gärna med kontanter! Vi tänker att ett bra alternativ är att köpa en lättare lunch i en matvarubutik i närheten av hotellet. För de som vill går det naturligtvis att köpa lunch på hotellets restaurang. Både frukost och middag på hotellet är väl tilltagna bufféer. Vi vet att några barn har hört av sig om allergier, men är det någon som glömt eller inte minns om ni gjort det, så hör av er igen, så vi har koll på detta.

Det är viktigt att samtliga föräldrar bekräftar till tränarna att ni har fått informationen samt att ni då också skickar med aktuella mobilnummer till Er föräldrar. Ni som har missat att höra av er om eventuella allergier skicka med info om detta också.

Våra mobilnummer är;

Niclas 0735 536265
Kristian 0703 749788
Jenny 0707 399722
Glenn 0707 558305

 

Även vi tränare ser fram emot lägret och vi tycker att det ska bli så kul att få hänga med era barn en vecka och köra många bra, tuffa och roliga träningspass.
Hör av Er i god tid om Ni har några frågor!

 

Hälsningar tränargänget,

Niclas, Kristian, Jenny och Glenn

Lite tuffa intervallpass brukar finnas på programmet vid ÖIS vårläger i Spanien.