Tre ÖIS-are i Berlin!

Sverige ställer upp med en rekordstor trupp i det pågående Europamästerskapet i Berlin. Drygt 60 personer ingår i truppen och av dessa är tre stycken ÖIS-are.

Melker Svärd Jacobsson hoppar stavkval på fredag kl 10.30. Melker deltog ju vid Inomhus-VM i Birmingham och tog en fin niondeplats på 5.70m Utomhussäsongen har kantats av skadebekymmer. Han inledde med lysande 5.70m i tyska Leverkusen den 16 juni men därefter har han endast kunna göra två tävlingar. Senaste framträdandet var Golden League i London 21 juli där han klarade ingångshöjden 5.46m men inte 5.61m.
Det är 37 man anmälda i grenen. Första målsättning för Melker är naturligtvis att ta en finalplats. Är han bara hel och frisk så har han goda chanser till detta. Favoriter i grenen är franska stormästaren Renaud Lavillenie men vi hoppas naturligtvis att Armand Duplantis skall kunna utmana om segern. Tuffa utmanare är också unge ryssen Timur Morgunov (5.92m) och rutinerade polacken Lisek som hoppade 5.94 på en torgtävling den 1 augusti.

Melker vid Inne-VM i vintras

Carl Bengtström och Felix Francois är nominerade i det svenska laget på 4x400m. Felix tillkom sent som femte man och reserv i laget. Sverige nominerades som 16:e och sista nation och har väl i ärlighetens namn mycket små möjligheter att att en finalplats. Målsättningen bör rimligtvis vara att prestera en bra tid (i trakten av 3.06) så får man se hur långt det räcker. Försöken löps på fredag kl 13.05.

Favoriter på sträckan är ”de gamla vanliga”: Storbritannien, Belgien och hemmanationen Tyskland som hade fyra man under 46 på sina mästerskap. Jag sätter dock en slant på att Spanien vinner sträckan! Man har en grym kvartett toppade av 200m-specialisten Hortelano (20.04) som gjort 44.69 i ett enstaka lopp på sträckan. Nationsmästerskapet vanns Oscar Husillos (44.73 i år). Komplettera med löpare på 45.25 & 45.48 så får man en riktigt svårslagen kvartett.

Carl Bengström och Felix Francois inomhus i Växjö