Två guld och två silver på SM i Norrköping

ÖIS svenska mästare genom tiderna (19/2 2019)Efter en Nordenkamp där tre ÖIS:are, (Michaela Meijer, Melker Svärd-Jacobsson och Carl Bengtström) stod för de mest framstående prestationerna så var det med gott mod truppen reste till Norrköping.

Vi börjar med det kvinnliga stavhoppet där vi hade Två ÖIS-tjejer till start. Malin Dahlström har inte fått det att stämma fullt ut under säsongen, men såg nu på de första höjderna ut att vara på väg åt rätt håll. Båda 3.90 och 3.98 gick lekande lätt. En rivning på 4.04 gjorde att hon sedan sparade två hopp till 4.10 som tillslut blev för högt den här dagen. Det syntes dock att potentialen till sådana höjder fanns där. Duellen mellan Michaela Meijer och Angelica Bengtsson skulle bli en av dagens stor höjdpunkter. Tyvärr fick den ett snöpligt slut när Michaela fick kasta in handduken efter en genomspringning i sitt andra försök på 4.60. Smärta i foten stoppade fortsatt tävlande för dagen. En silvermedalj och ett höögt hopp över 4.50 fick Micha iaf med sig från detta SM.

Malin såg glödhet ut på de första höjderna men fick inte till det på 4.10m

 

Michaela tog silver men fick tyvärr en känning i foten på 4.60m.

Helgens andra silvermedalj togs av Artur Engström i det manliga tresteget. Jesper Hellström som förra helgen tokpersade med 16.20 ledde från första omgången, men det var först i sista omgången som han verkligen distanserade sig från konkurrenterna med 15.89. Där bakom förbättrade sig Artur hopp för hopp. I 5:e fick han på dagens längsta med 15.26. Lika långt som Erik Ehrlin hade i första omgången, men medan Ehrlin hade X i protokollet på övriga hopp så backade Artur upp med ett 15.13-hopp från 4:e omgången. Arturs första SeniorSM-medalj var därmed ett faktum! Det känns som att Artur och hans tränare Yannick Tregaro verkligen har hittat rätt efter mycket skadeproblem tidigare.

Stort grattis till den första Seniormedaljen Artur!

Carl Bengtström dominerade 400m försöken på lördagen där han hade 48.92 med Johan Claesson hack i häl. Det såg dock ut som att Carl sparade en hel del till finalen. Samuel Wiik krigade på i ett tufft heat där Selin gick ut riktigt hårt från start. Trots en stark avslutning och ett rejält årsbästa blev det tyvärr bara en tredjeplats i heatet med 49.60. tiden var dock snabbare än förstaplatsen i heat 2. Trots 5:e bästa tid i försöken fick Samuel nöja sig med en 6:e plats i resultatlistan. I finalen tog Carl kommandot direkt och ledde från start till mål. Tiden blev 47,96 och seger med dryga sekunden före Ullevis Martin Selin. Carls andra raka SM-guld inomhus.

Det krävdes bara ett hopp på 5.15 för Melker Svärd-Jacobsson för att säkra guldmedaljen i det manliga stavhoppet, men vilket hopp det var. Oceaner av luft mellan Melker och ribban. Det blir spännande att se vad Melker kan prestera mot resten av världseliten i galan ”All Star Perche” i Clermont-Ferrand på Söndag. Jonathan Ruffieux hoppade bra inledningsvis och klarade 4.63 med luft. På 4.75 tog det dock stopp denna gång.

Man kunde kört med ”häst och vagn” emellan Melker och ribban när han seglade högt över 5.15m.

 

Förutom ovan nämnda prestationer så hade vi följande ÖIS:are i farten under helgen:

 

Män 60m
Alexander Andreasson tangerade sitt årsbästa med 7.09. Räckte tyvärr inte till avancemang. Det gjorde det heller inte för Angelos Roussos som hade 7.16.

K 3000m
Johanna Larsson och Frida Kristiansson ledde länge andraklungan , men orkade inte riktigt följa med när farten skruvades upp. Sluttiderna skrevs till 9.47.85 för Frida (säsongsbästa) och 9.57.13 för Johanna.

Johanna och Frida haft ett tufft schema med 3000m på lördag och 1500m på söndagen.

Män Höjd
Legendaren Ola Carlsson såg vass ut på inhoppningen och följde sedan upp med 190 i första och 1.96 i andra innan det tyvärr tog stopp på 2.00. Det var absolut inte långt borta i sista försöket så visst kan vi hoppas på ännu ett år med Ola över 2m!

Män 800m
Felix Francois stod över 400m för att satsa på sin nya distans 800m. Det var en märkbart besviken Felix Francois som åkte ut i försöken med 1.54.42. Dels med tanke på att han kände att han kunde prestera bättre än så, men också för att han  hade haft goda chanser på 400m istället om han valt den distansen.

Dag 2

K Tresteg
Efter två inledande kryss i protokollet fick Judith Wagersten till årsbästa 11.65 i sitt tredje försök.

Män 200m
Samuel Wiik hade 22.70 som trea i det andra heatet.

Män längd
Hela fyra ÖIS:are tävlade Angelos Roussos (7.21), Artur Engström (6.65), Alexander Andreasson (6.68)och Jonathan Carbe (6.86). Angelos kryssade i 5 av 6 hopp, men i det enda godkända fick han till årsbästat 7.21! Artur avbröt klokt nog efter två hopp. Trestegstävlingen dagen innan hade helt enkelt slitit för mycket på kropp och knopp.

K 1500m
ÖIS-tjejerna var tillbaka på banan på söndagen för halva distansen. Sluttiderna skrevs till 4.34.63 för Frida Kristiansson  4.41.60 (PB) för Johanna Larsson.

Jonathan Ruffieux klarade 4.63m och hade goda försök på inomhusperset 4.75m.

 

Fyra medaljer kändes som ett utfall helt i paritet med förhoppningarna innan helgen. Framförallt med starka kort som t ex Maja Nilsson och Rebecka Abrahamsson borta pga skador. Om man summerar Göteborgsdistriktet som helhet så kan man dock konstatera en viss snedfördelning. Vi gratulerar Ullevi till en suverän helg som gav hela 9 medaljer (3 av varje valör)! Vi tog alltså 4 medaljer och Sävedalens AIK 2 stycken. Totalt 15 medaljer alltså men fördelade på endast tre klubbar. Övriga 10 arenaföreningar tog noll medaljer…

Melker och Carl tog SM-guld nr 644 och 645 i ÖIS historik. Nästa helg plussar vi på i den statistiken vid IJSM i Växjö. Vill du kolla vilka de andra 643 vinnarna är så kan du gå in under Statistik och kolla ”ÖIS svenska mästare genom tiderna”.

Vill du titta på Inne-SM i lugn och ro i efterhand så kan du klicka in dig här:

Lördagens tävlingar

Söndagens tävlingar