Våra framtidshopp på träningsläger

Borås 28-29 april – Träningsläger för 04/05- och 05/06-grupperna.

Vi planerade för en favorit i repris vad gäller träningsläger i Borås. I år fick vi även med oss 05/06-gänget tillsammans med Stina och Lina. Ett stort gäng aktiva (19 st 04/05 och 13 st 05/06) och ett mindre gäng tränare (Stina, Lina, Niclas, Kristian och Jenny) och ett gäng bilar lämnade Friidrottens hus vid 8.30 på lördag morgon. Vår plan var att köra tre träningspass under helgen och ett pass där vi mest informerade om funktionärsuppdrag, planen för kommande träningar och hur tävlingssäsongen ser ut.

Första passet startade kl. 10. Som vanligt värmde vi upp utomhus för att sedan gå in och köra ett teknikpass. Med fem tränare på plats kunde vi få ihop både tresteg, starter och kula (04/05). Häck och längd (05/06). Vi hjälptes åt och delade på våra aktiva om så behövdes.

Sedan var det dags för den medhavda lunchmatsäcken. MEN, innan vi började mumsa i oss lunchen, plockade vi fram en liten tygkasse….och samlade in alla barnens mobiltelefoner!!!

Oj oj oj. Givna men också några högljudda protester senare hade vi en kasse full av mobiler. Vi lovade att de skulle få tillbaka dem efter kvällens middag. Åtta timmar utan mobiltelefon. Nu var vi bara hänvisade till varandra, på riktigt.  Spännande!

Ännu fler ÖIS-are poserar vant framför kameran

Efter lunchen promenerade vi de 1,5 km till hotellet. Våra rum var inte färdiga, så det blev ett besök på ICA för att inhandla kvällens lördagsgodis men också att lova att inte smaka förrän efter dagens andra träningspass. De höll sitt löfte riktigt bra. En aktiv körde dock med halstabletter som vi tyckte doftade väl mycket fruktmentosgodis. Hm.

Intensiv löpskolning ute på Ryavallen

 

Dagens andra pass var ett utomhuspass. Vi joggade längs Viskan upp till skogsområdet ovanför Ryavallen för att köra löpskolning och koordinationslopp på en äng för att därefter, omgivna av vitsippor och tussilago, köra våra långbackeintervaller. De äldre körde 6 st 90 sek och de yngre körde något kortare. Hög puls, glansiga blickar och gelé-ben väntade på toppen av backen. Nöjda och rosiga ansikten när passet var över. Därefter joggade vi i sakta takt tillbaka till hotellet där pool och spa-bad väntade. Skön avslutning på en tuff träningsdag.

Middagen serverades vid 19-tiden (Lasagne och salladsbuffe) och gissa om många åt fort… Men mobilerna lämnades inte tillbaka förrän alla hade ätit upp i lugn och ro.

Niclas tog upp en mobil i taget ut tygkassen och delade ut likt julklappar på julafton. Därefter var det lysande skärmar och  knäpptyst i matsalen i ca fem minuter.

Kvällen avslutades med lördagsgodis och mingel mellan rummen. Alla i sina rum kl 22 och kl. 23 var det lugnt och tyst.

Inga mobiltelefoner en hel dag – hur överlevde barnen detta?

 

Häckträning inne i Ryahallen.

Söndag morgon startade kl. 8 med frukost. Alla var i tid. (Alla har passat alla tider under lägret. Snyggt!)

Lägrets tredje och sista pass startade kl.10.  Jogg till Ryahallen. För fjärde gången rörde sig ÖIS:arna som ett pärlband längs Viskan, mellan Stadsparken och Ryahallen. I hallen väntade Martin Wahlqvist på att få köra ett kastpass med ett gäng (diskus och spjut). Resten av gänget delade upp sig; 05/06 körde höjd och starter och 04/05 fokuserade på häckteknik och avslutade sedan med 8 st intervaller där den första delen bestod av 60 m häck och den andra delen av 150meter slätlöpning. Ett riktigt bra sista pass där hela gänget plockade fram en sista växel. Sedan bar det iväg längs Viskan igen, nerjogg tillbaka till hotellet för att äta lunch.

Avancerad spjutrörlighet under Martin Wahlqvists ledning!

 

En ny supertränare i gruppen i form av Kristian Weetom!

Efter lunch samlade vi våra respektive grupper och informerade om funktionärskap, kommande träningar och tävlingar.

Ett gäng föräldrar stod sedan beredda för att skjutsa hem ett trött men nöjt gäng tillbaka till Göteborg.

Högklassigt boende