Vi föll på mållinjen!

För tredje året i följd deltog vi vid finalen av Lag-SM dit landets sex främsta föreningar kvalificerar sig.

På förhand var vi en liten aning negativa då vi tvingades klara oss utan två av våra verkliga ess i form av Melker Svärd Jakobsson och Robin Lindgren. Bägge hade hälsenebesvär och bägge var mycket starka segerkandidater i sina respektive grenar, stav och 5000 meter.

Även dessa bägge förutan så bjöd vi på en förstklassig insats. Kampen om segern stod mellan Ullevi och Spårvägen men sedan var det Hässelby och ÖIS som stred om bronsmedaljerna. Och den striden fortgick bokstavligen in på mållinjen i den avslutande stafetten! Bägge klubbarna hade 60 poäng inför 4x100m så det handlade bara om vem som var först i mål. Trots en ursinnig forcering av vår slutman Samuel Wiik så lyckades Hässelby hålla undan och vinna med försmädliga 3 hundradelar av en sekund.
Följaktligen lämnade vi Hedens Idrottsplats lite slokörade, men all heder år grabbarna som kämpade storstilat dagen igenom.

Jonathan Carbe drog ett tungt lass. Han inledde med en kassaskåpssäker seger på 400m häck. Han hade björnkoll på sina medtävlare och vann klart på goda 52.72 sek. Sedan kom han igen och sprang även korta häcken, en gren han inte tränar annat än undantagsvis. Han har aldrig varit under 15 sekunder, men nu drog han till med lysande 14.89 sek om än i lite för stark medvind (+3.0 m/sek). Och vad som betydde än mer, han kämpade ner Ullevis Kevin Fankl på de sista metrarna.

Jonathan Carbe bjöd aldrig in sina motståndare i matchen!

Awet Mengstaeb har varit en klippa i laget under senare år. Nu tog han hem 3000m hinder för tredje året i rad. Detta trots att säsongen varit strulig och han inte är fulltränad efter skador och sjukdom. Dubbleringen på 1500m blev också lite för tung för honom skulle det visa sig.

Awet kan man lita på när det drar ihop sig till Lag-SM!

43-årige legendaren Ola Carlsson gjorde en bejublad comeback i serielaget efter att ha hoppat 2.01m i Spanien nyligen. Nu blev det stopp på 1.96m efter ett par ytterst hårfina rivningar.

En annan legendar som fick damma av spikskorna var Gustaf Hultgren som fick rycka in när adepten Melker inte var i tävlingsskick. Han psykade sina unga medtävlare på alla upptänkliga sätt och tog hem fyra poäng via en tredjeplats på mycket anständiga 4.46m.

Stabil hoppning av Hultgren!

Carl Bengtström sprang endast 200 meter denna dag, då Junior-VM endast var några dagar borta. Det var ett högklassigt fält där Felix Svensson (20.92) och Dennis Leal (20.93) gick under 21 sekunder. Därefter kom Carl in på lysande 21.30 som hade varit ett prydligt personbästa om inte vindmätaren visat +2.4 m/sek.

Samuel Wiik fick förtroendet att springa 400 meter och det förvaltade han på bästa sätt. Via ett kraftfullt personbästa på 48.97 sek kom han tvåa närmast före Niklas Bergman-Larsson som noterade 47.5 på sträckan ifjol. Sedan sprang han även slutsträckan på korta stafetten ganska tätt inpå 400m vilket frestade på ordentligt…

Första loppet under 49 sekunder för Samuel!

Tråkigt att skadeförföljde Artur Engström drog sin ljumske ganska ordentligt i längdtävlingen. Dessförinnan hade han dock noterat 7.07 vilket gav en tredjeplats. Träningskompisen Mathis Ström var tillbaks i laget och tog en andraplats i tresteget efter Ullevis stjärnskott Gustaf Bålström.

Fem poäng i tresteget via Mathias Ström.

Vårt nyförvärv i spjut, Lukas Kvist, slog till med 61.98 i sitt allra sista kast. Det var värdefullt eftersom han därmed avancerade från femte till tredje plats!

Med Robin Lindgren borta pg av skada och Jakob Ranglin-Grissler kvar i Japan (studier) fick Chris Gray rycka in på 5000 meter. Han fullgjorde sin uppgift på ett utmärkt sätt och noterade 15,57 i sitt livs första lopp på sträckan.

Här är de kompletta resultaten från Lag-SM

  1. Ullevi FK       82 poäng
  2. Spårvägen     81 poäng
  3. Hässelby        64 poäng
  4. ÖIS                  63 poäng
  5. Mölndal          47 poäng
  6. IF Göta            41 poäng

Lite småsura var vi allt när Hässelby snodde bronset på mållinjen. Trots allt var det ändå ett styrkebesked att vi kunde slåss om bronset med två starka segerkandidater borta. Det positiva var att vi direktkvalificerade oss till nästa års final genom vår fjärdeplats. Det fattas inte mycket för att slåss om segern 2019, ett eller två nyförvärv räcker. Och förhoppningsvis har vi snart också med vårt damlag i Lag-SMfinalen också…