Vilken comeback – dubbla SM-guld för Maria!

Det har varit en lång och knagglig färd för Maria Larsson. I stort sett två hela säsonger har gått till spillo på grund av skador. Egentligen har hon bara kunnat träna för fullt i några få månader, men vid SM på 10 km i Stockholm visade hon direkt vilken supertalang hon är!

Hon vann såväl seniorklass som K22 efter ett stabilt lopp på 34.37.

Så här skrev man på friidrott.se:

SM-milen genomfördes ihop med nya loppet Sthlm10 en sommarvarm kväll i Stockholm blev det succé med över 3500 anmälda. I herrklassen försvarade Abraham Adhanom sitt guld medan comebackande Maria Larsson vann dubbelt både i seniorklassen och i K22.

Det var en riktig löparfest i Rålambshovsparken med en bana runt Riddarfjärden som gav utslag i resultatlistan.
Örgrytes Maria Larsson var tillbaka med besked efter en lång tids skada. Med order att ta det lugnt i början plockade hon sedan placering efterplacering efter Gamla Stan och Söder Mälarstrand för att sedan vara först över Västerbron innan guldet var klart.

Det är en obeskrivlig känsla, det är första riktiga loppet på två år efter skadan så det är fantastiskt! Det var hemskt över bron men där var jag stark och jag kunde springa förbi Sara (Holmgren) på toppen. Det var en väldigt väldigt fin bana och många som hejade längs loppet, sa Maria Larsson efter loppet.

Tvåa var Sara Holmgren före Ida Nilsson.

Härligt att se henne tillbaks på tävlingsbanan!