William och Leo Svenska Mästare!

Under helgen avgjordes en synnerligen spretig SM-helg för våra ungdomar. USM hopp Sollentuna – JSM löpningar Linköping samt JSM/USM kast i Norrköping. Det var framförallt i Sollentuna som det small till på allvar!

William Asker tog hem guldet i stav P16 med nya ståtliga personrekordet 4.60m och en marginal på hela 46 cm till tvåan! Han provade också på 4.70m som blev lite för högt denna soliga dag.

William Asker vann USM i stav såväl inne som utomhus 2020.

Engla Nilsson har varit nära att klara 1.70m i höjd vid ett par tävlingar nyligen. Nu klarade hon först nya personrekordet 1.68m för att sedan också spränga drömgränsen 1.70m i sitt tredje försök. Det resulterade i en silvermedalj bakom Emma Sandin som satte svenskt årsbästa i klassen med 1.72m. Englas 1.70m var dessutom nytt klubbrekord i F15.

Klubbrekord och SM-silver med 1.70m för Engla Nilsson.

Alex Apelgrim öppnade med nytt personbästa 6.87m i längdhopp. Med detta låg han i det längsta tvåa bakom suveränen Melwin Holm som drog till med hela 7.20m. I sista omgången blev Alex dock nerpetad till tredjeplats då han passerades med en ynka centimeter. Han hade dock ett sista hopp och då drog han till med fenomenala 7.05m! Dessutom i godkänd vind +1.9 m/sek.

På söndag deltog han även i tresteg där han gjorde sin första ”riktiga” tävling. Även här nosade han på medaljerna och blev slutlig fyra på 13.43m. Detta i lite för stark medvind men han hade 13.20m godkänt.

Apelgrym gjorde sitt livs första sjumetershopp den gångna helgen!

Ellen Hansson kändes inte riktigt ”het” i längdhoppet och låg sjua på för hennes del måttliga 5.29m efter fyra omgångar. Då exploderade hon med personliga rekordet 5.61m i femte omgången och gick från sjunde till första plats! I sista omgången passerades hon av Nora Jolbäck (5.69m) men silvret var en riktigt rejäl skräll!

Apropå skrällar så var det väl få som i förväg såg Axel Eenfeldt, vårt nyförvärv från Bohus, som en stark medaljkandidat. Men han tog brons, inte en gång utan två! Först i längdhopp där han radade upp den lysande serien: 6.33-6.23-6.32-6.30-6.22-6.36! Det sista hoppet innebar att han tog sig upp på pallen med en centimeters marginal… Senare på dagen var det dags för höjdhopp och nya personbästan. Först 1.76m och sedan även 1.79m! Detta gav en ny bronspeng. Men lite synd tycker man om Täbys Joel Enander… Först blev han av med medaljen i längd med en cm i sista hoppet och sedan i höjdhopp med en rivning mer än Axel!

Enligt ledare Kristian Weetom var huvudorsaken till framgångarna i Sollentuna det faktum att man laddade till Östen Warnebring på bussen in till arenan!
Ett ytterst märkvärdigt påstående, döm själva!


Nyckeln till framgång?

Dubbla SM-brons för Axel! Nu blir han en klippa i vårt Kraftmätningslag den 5:e september.

I Norrköping hade vi räknat i  Leos kulguld ett par veckor i förväg då han toppade Sverigebästa med dryga tre meter. Men efter två inledande övertramp var nervtrådarna rejält i darrning hos såväl son som far Zikovic… En ståendestöt på 14.76m i tredje omgången räddade dock fortsatt tävlande och stötar på 17.98m och hela 18.17 följde därefter. Segermarginal skrev till två meter och 95 centimeter efter en tävling som innehöll betydligt mer dramatik än man förväntat sig…

Leo höll nerverna i styr i Norrköping! Nu stundar Castorama härnäst.

Stina Jacobsson tog hem en fjärde plats i spjut efter tre kast över 39 meter. Säsongen har inneburit en stark comeback för Stina som, liksom Leo, utgör ett starkt tillskott till för Castoramalag i september månad.

Eliot Gustavsson var endast 74 cm från finalkastning i slägga P16. Han kunde dock glädja sig åt säsongens fjärde höjning av klubbrekordet, nu till 40.99m. Eliot har hittat sin gren och vi kommer säkerligen få räkna in åtskilligt med klubbrekord kommande år.

I Linköping hade vi en något uttunnad trupp till start. Vi saknade bland andra Carl Bengtström som fick plats i Bauhausgalan där han sprang långhäck på 50.21, endast hundradelen över personbästa.

Samuel Wiik gjorde en riktig kämpainsats på 400 meter M22 där han gick från sjätte till andraplats på upploppet. Han kompletterade silvret med en femteplats på 400m häck dagen därpå. Tiden 55.48 skall ses emot bakgrund av en lätt skadekänning.

Stafett-SM väntar härnäst för Samuel Wiik.

Vi fick ytterligare en medalj genom Nils Thorin som gjorde ett mästerligt finallopp på 110m häck P17. Tiden 14.30 sek hade dessutom varit ett nytt klubbrekord om inte vinden varit något för stark. Söndagens 300m häck blev dock en liten besvikelse för Nils som öppnade för lugnt på sin ytterbana. Han hade ingen koll på sina medtävlare och trots en stark finish så räckte det inte längre än till en sjätteplats. En lärdom för framtiden.

Värt att nämna också Jenny Lestanders 12.35 sek på 100m. Det räckte till final i K22 och var även årsbästa i klubben.

Nu laddar vi om för nästa helg. Då avgörs JSM hopp i Kristinehamn och USM löpning i Norrköping. Full rulle!

Reseinformation kommer imorgon tisdag.

Ellen Hansson var på vippen att vinna USM! Detta efter personbästa 5.61m i femte hoppet.