Zickan har en plan…

Även om man inte till hundra procent vet hur Leos plan ser ut så innefattar den tveklöst allt längre kulstötar. Redan i utesäsongens andra tävling så slog han till med mäktiga 18.07m och passerade ännu en metermarkering.

Det var vid Turebergskastet den gångna helgen som det skedde. Norrmannen Thomsen vann på världsresultatet 21.05m före Jesper Arbinge som presterade sitt livs första 20-metersstöt (20.03m) med Leo som finfin trea. 18.07m innebar samtidigt en nytt klubbrekord för juniorer M22.

Leo var inte den ende ÖIS-kastaren som glänste i solskenet på Sollentunavallen. Joni Kaartinen öppnade säsongen med hela 68.85m. Det är hans bästa debutresultat någonsin och bara drygt 1½ meter från hans eget klubbrekord (70.48m). Stina Jacobsson deltog i den kvinnliga tävlingen och kom åtta på 43.92m.

En som reste lite längre än till Sollentuna var Lisa Lilja. För hennes del skedde säsongsdebuten i det fjärran Dubai! Det avlöpte på bästa tänkbara sätt då hon vann 400m i stor stil på nytt svenskt årsbästa 53.25 sek. Ni kan se loppet ovan med en kommentator från Ceylon som var mycket upphetsad över att deras stjärna placerade sig som tvåa i loppet.

Vi hade dessutom en grupp ungdomar som tävlade på Nösnäsvallen i Stenungsund på söndagen. Jonas Ellison ”persade” direkt på 100 meter med 11.65 sek och Loke Nilsson plussade på en centimeter på sitt personbästa i höjdhopp med 1.78m.

Resultatlista Stenungsund