HäcXksan väl genomförd!

I lördags genomförde vi HäcXksan i Friidrottens Hus. En ”lagom stor” tävling med ca 250 starter under en fyratimmars period. Syftet med tävlingen är att slå ett slag för häcklöpning och stimulera ungdomen att prova på den här grenen. Skall man vara helt ärlig så har vi inte lyckats så värst bra med detta. Trots att vi kört tävlingen i några år så är det fortfarande låga deltagarsiffror i häckloppen. Konceptet låter bra i teorin men låter sig inte omsättas i praktiken…

Bland de som var på plats så haglade dock personrekorden och det var genomgående fina segertider. Det kvinnliga loppet vanns av Julia Wennersten (IK Ymer) på 8.45 och det manliga av Hampus Widlund (IFK Växjö) på 8.01 sek! Personliga rekord av bägge två.

Sandra Jonsson tillhörde också rekordslagarna. I sitt första lopp fick hon inte riktigt till det, lite ”hoppigt” på ett par häckar och 9.32 sek. I det andra var det ett helt annat flyt och personrekordet justerades till 9.09 sek!
Kevin Fankl satte årsbästa med 8.49 på seniorhäckarna i sitt första lopp. Det andra innehöll ett par islag och resulterade i 8.55 sek.

Nya personbästan för såväl ”Ralf Akebono” (23.42 sek) som Fredrik Sangberg (23.99 sek) på 200m.

Daniel Otterdahl visade talang också i häcklöpning P13. I det första sprang han på 9.97 trots att han kom för nära ett par häckar vilket resulterade i rejäla flygturer. I det andra hade han betydligt bättre kontroll och löpte in på 9,73 sek. Lite mer träning så finns det åtskilliga tiondelar att kapa på den tiden.

Några häckpass till så får även Rogö se upp för Daniel Otterdahl!

I tresteg imponerade Lukas Edqvist. I resultatlistan står 14,27m vilket är lika med hans personbästa. Men det var långt ifrån någon fullträff… Serien innehöll såväl långa tramp som avstamp långt före plankan. Slipa lite på ansatslöpningen så finns det en halvmeter till lagom till JSM! Erik Olsson gjorde säsongsdebut och det syntes att han var lite ”rostig”. Hoppserien innehöll två godkända hopp (13.48m och 13.58m) och ett tramp som var ett par decimeter längre.

Jenny Lestander vann längdhopp på fina 5.95m. Serien innehöll fyra hopp på 5.72m eller längre.

På 200 meter fick vi se en rad personliga rekord. Stefan Savic (23.14) – Raphael Akendo (23.42) – Leo Zikovic (23.91) – Fredrik Sangberg (23.99) får samtliga sudda i rekordböckerna. För Leo (född 2004) var det dessutom familjerekord då pappa Pers 24.12 slogs med marginal! Att tvåla till farsan är naturligtvis extra skönt i alla lägen!

Elna Wester gjorde ytterligare en riktigt snabb 200-ing. Hon nosade på sina 25.99 från Växjö med 26.04 sek.

Ett stort tack till alla Er som ställde upp och hjälpte till som funktionärer!

 

Resultatlista HäcXksan 2020

I draget bakom Vendela Rydbäck gjorde Elna Wester sitt näst bästa 200m-lopp någonsin med 26.04 sek.