Anna Linner-Bassani ny klubbchef!

Vi är mycket stolta och nöjda över att nu kunna presentera Anna Linner-Bassani som vår nästa klubbchef. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 oktober.

Anna besitter just den breda kompetens som vi söker. Jobbet innebär att leda en verksamhet med en årlig omsättning på ett raskt tilltagande antal miljoner. Hon får ansvar för våra arrangemang och framförallt en sportslig verksamhet med ambitionen att långsiktigt klassas som en av landets 5-6 främsta friidrottsföreningar.

Hon kommer dock först att slutföra en ytterst intensiv säsong som tävlingsansvarig på Svenska Friidrottsförbundet. Ett spännande och intensivt jobb hon innehaft i 1½ år. Hon avslöjar dock att pendlandet från Göteborg blivit lite slitsamt i längden. Tidigare har hon varit anställd på Göteborgs Friidrottsförbund ett antal år.

Anna är 36 år ung och har sina rötter i Borlänge. Hon började tidigt med friidrott i Kvarnsvedens FIK, den enda förening hon representerat i tävlingssammanhang. Hon visade omedelbart stor talang i spjutkastning och noterade ett högst inofficiellt svenskt rekord för 12-åringar i grenen med 38.42m.

Sedan 2015 är hon gift med den tidigare italienske landslagsmannen Mario Bassani. Hans stiliga familjerekord lyder på 10.65 – 21.13 – 47.05 på sprintsträckorna. Mario jobbar som agent inom friidrotten.

Hon har varit Förbundskapten för våra juniorlandslag i sex år. Sitt sista/senaste engagemang i den rollen gjorde hon vid JEM22 i Tallinn, Estland 2015.

Anna var med och startade Svensk Friidrotts Ungdomsråd 2005 och har jobbat med en rad arrangemang såsom Finnkampen, EM 2006, IEM 2013, Folksam GP och Göteborgsvarvet.

Dessutom är hon förbundsdomare i kast och tillika Speaker med eget företag sedan några år tillbaks.

Skaplig meritlista för en ungdom! Framförallt kan vi hoppas på lite starkare prestationer i Castorama än vad den tidigare Klubbchefen mäktade med…

Vi kommer som vanligt att få se henne i aktion vid sommarens Världsungdomsspel. Nedslagsdomare i spjut och dessutom kommer hon att leda seminarierna med Tianna Bartoletta. Hoppas bara att hon inte bryter handen som hon gjorde ifjol… Hon försökte hoppa över nätet som markerar kastsektorn med mindre lyckat resultat och fick gå med gipspaket i flera veckor…

 

Nåväl, klantig eller inte så hälsar vi hennes våldsamt välkommen i vårt gäng den 1 oktober! Stort lycka till med en svinjobbig tävlingssäsong fram till dess!

Anna i farten på Ullevi som nedslagsdomare i spjutkastning

 

så här skriver man på friidrott.se :

Anna Linner Bassani till Örgryte IS
Ny tävlingsansvarig sökes 

Anna Linner Bassani, idag tävlingsansvarig på Svensk Friidrott, kommer efter sommaren att gå vidare till rollen som klubbchef i Örgryte IS Friidrott.
– Det ska bli väldigt roligt och spännande att få jobba hemma i Göteborgsfridrotten igen och ta mig an uppdraget som klubbchef i ÖIS. Föreningen har i flera år varit på stark frammarsch. Det kommer att innebära nya bekantskaper och arbetsuppgifter och jag hoppas kunna tillföra energi och erfarenhet både till ÖIS och till Göteborgs friidrottsdistrikt, säger Anna Linner Bassani.
– Vi har respekt för Annas nya vägval och är väldigt glada för att hon kommer att finnas kvar inom friidrotten. Anna bidrar med stort engagemang, kunskap och driv och vi ser fram emot att ha fortsatt kontakt i framtiden, säger Stefan Olsson, generalsekreterare Svensk Friidrott.

Rekryteringsprocessen uppstartad
Anna kommer att finnas kvar i rollen som tävlingsansvarig över Friidrotts-SM i Karlstad, sista helgen i augusti. Det innebär att Svensk Friidrott nu söker en ny tävlingsansvarig; en roll som på många sätt är spindeln i nätet för friidrottens tävlingsverksamhet. Tjänsten är utlyst och sista ansökningsdag är 12 juni.
– Tjänsten jag lämnar är otroligt rolig och utvecklande, men för mig har resandet varit utmaningen då jag bor kvar i Göteborg men arbetet både kräver tid på kansliet i Stockholm och andra resor. Men jag har lärt mig oerhört mycket om friidrott och om mig själv och uppmanar alla intresserade att söka. Svensk Friidrott är på väg mot någonting stort och vill man vara med på en resa, kunna utveckla och arbeta för friidrottens bästa är det här en perfekt tjänst, avslutar Anna Linner Bassani.