Våra tjejer starka på Varvet!

Så var en intensiv varvsvecka till ända! Först av allt ett STORT TACK till alla er som ställde upp som funktionärer under långa dagar. Nummerlappsutdelningen på Svenska Mässan pågår i dagarna tre med ständigt 40 funktionärer på plats. Det nya systemet med Direktutskrift av nummerlapparna fungerade utmärkt efter lite inledande inkörningsproblem.

Söndagens Lilla Varv löste vi också på bästa sätt. Detta trots att det uppstod ett avsevärt problem när det visade sig att nummerlapparna för samtliga efteranmälda skrivits ut utan vare sig startgrupp eller starttid. Tack vare en kraftfull insats av våra funktionärer löstes detta dock utan större problem.

Speciellt roligt att så många av våra Friidrottsveteraner under Ove Lindgrens ledning ställde upp i nummerlappsutdelningen. Det måste vara roligt även för dem att kunna konstatera att Sällskapet lever vidare i som elitförening genom årtiondena.

Några av Friidrottsveteranerna svalkar ytterst välförtjänt av sig med en ISKALL i baren efter en lång dag i nummerlappsutdelningen!

Årets halvmara gällde även som Svenskt Mästerskap och här gjorde ett flertal av våra damer mycket väl ifrån sig. Johanna Larsson upprepade i stort sett sin kanontid från Berlin och kom in som sjua i SM på 1.18.36. Sedan kom ytterligare tre tjejer in på kanontider: Hanna Michaelsson 1.20.14 – Karin Lundin 1.20.38  och Hanna Kumlin 1.20.40!  Evelina Hultegårds 1.25.55 går heller inte av för hackor.

En imponerande breddinsats med tanke på att våra normalt sett främsta, Maria Larsson och Sara Holmgren inte var tävlingsklara.

Johanna Larsson har etablerat sig i sverigeeliten 2019!

På herrsidan var Jakob Ranglin-Grissler vårt starka kort. Han kom in på 17:e plats i SM med 1.11.46. Själv var han inte hundraprocentigt nöjd med sin insats. Jesper Evervall kom in på 1.17.06.

Ordförande Christer Strand hedrade också Sällskapet genom att springa i mål på förnämliga 1.47.15!

Tyvärr drabbades ÖIS av en gigantisk skandal i samband med lördagens lopp. Vår talangfulle hoppare, Elmer Evansson, genomförde loppet IFÖRD EN GAIS-TRÖJA!!! Ryktet spreds snabbt bland chockade medlemmar och styrelsen blixtinkallades till krismöte… Hos tränare Carbe kunde man skymta en tår i ögonvrån.

Vad har vi gjort för ont för att förtjäna detta? Pappa Ulf uppträder ju i alla fall i en diskret mundering…