Ännu en lägerrapport!

Söndagen den 14 april begav sig ÖIS juniorgrupper till Makarska, Kroatien för att bedriva vårens träningsläger. Somliga var rejält ambitiösa med sin packning; den tyngsta väskan vägdes in på smått osannolika 31,4 kg, dvs 11,4 kg över maxvikt! Detta till trots så gick resan smidigt och allt bagage kom med till hotellet.

Hur får man ihop 31,4 kg packning?

 

Rummen var mestadels fina men också av varierande standard. De yngsta tjejerna drog vinstlotten och checkade in på sviten, med två rymliga rum och därtill två fräscha badrum. Några av killarna hade däremot problem med att få plats i extrasängarna – vilket i själva verket var små fåtöljer som fälldes ut till horisontellt läge – men det var bara att gilla läget och låta bli att vända på sig om nätterna.

Kan detta över huvud taget klassificeras som en säng?

Träningsanläggningen har till i år uppgraderats med nylagda banor vilka är något mjukare än vad man normalt sett får uppleva längs Medelhavets kust. Vi inledde träningen med ett vasst sprintpass redan måndag morgon och här märktes det inte något av sega ben efter resan under gårdagen. Den stora snackisen blev huruvida Elmer eller Hedda kom först på ett av 60m-loppen, vilket sedermera ledde till att ett av rummen valde lagnamnet “Team Hedda kom först” i aktiviteterna som hölls under kvällarna.

Visst är Hedda före Elmer!

För det är nämligen så, att det förutom träningar, även bedrevs olika tävlingar med inspiration hämtad från TV-programmet Mästarnas Mästare. Varje rum bildade varsitt lag och samlade poäng genom veckan i diverse kluriga grenar. Även om lagets insats stod i fokus är det svårt att blunda för individuella prestationer såsom när Judith Wagersten och Alva Bengtström bägge pressade sig över 20 minuter i 90 grader mot vägg.

Det hela kulminerades på lördagskvällen där det elfte och sista delmomentet gick ut på att framföra en sång med omskriven text. Förväntningarna var väl inte skyhöga från ledarduons sida, men när det hela drog igång överraskade grupp efter grupp med högklassiga nummer. Låtar som “Inget läger utan Friddo”, “Carbe är farlig” och “Hopp, sprint & långhäck” är redan klassiker…


Kommentarer överflödiga…

En höjdpunkt för den lite yngre gruppen var det mytomspunna Bingot, där varje deltagare fick varsin lapp med 4×4 rutor, och där varje ruta innehöll ett träningsmoment som skulle avklaras. Målet var att hinna med så många rader, kolumner och diagonaler som möjligt på 60 minuter, och under timmen som det hela pågick var det full aktivitet över hela arenan.

Av övriga så utmärkte sig Tobias Carlryd genom att studsa över 14 meter i tresteg med endast sex stegs ansats. Han chockade oss även genom att slå i taket med huvudet när jämfotahopp stod på programmet i gymmet! Under samma pass lyckades Victor Koch att för första gången vända upp en skivstång lastad med 100 kg, detta vilt påhejad av sina kamrater. Efter dessa bedrifter hoppas vi att få se de båda trestegsfenomen landa en bra bit bortom 15-meterslinjen under den stundande säsongen.

Förberedelse inför stundande Stafett-SM

 

Vi kan summera ett riktigt lyckat träningsläger och nu blickar vi framåt mot en sommar fullspäckad med stordåd!

 

Samuel ligger i täten på backlöpningen


Carlryd slår skallen i taket…