Apelgrim öppnade utesäsongen med nytt klubbrekord!

 

Ett gäng ÖIS-are öppnade utomhussäsongen med Stenungsundsspelen i söndags. Sommaren kom tidigt och kraftfullt så man tävlade i härlig sol & värme. Ett resultat stod ut från mängden och det var Alex Apelgrims snabba 9.51 sek i finalen på 80 meter P15. Ja, han tävlade i P15 då det saknades separat 14-årsklass men tiden var nytt klubbrekord för P14.

Det var Patrick Maengandos 9.66 från 1999 som ströks ur rekordlistan. Patrick var en jättetalang även i fotboll och han flyttaded tidigt till England där han blev proffs i Bolton. Nu ska det bli intressant att se om Alex kan sno även Patricks längdrekord i sommar. Men det lyder på hela 6.37m så där har han verkligen något att bita i! I Stenungsund vann Alex längdpremiären på 5.91m.
Närmast skall han bilda stafettlag på 4x80m P15 vid stafett-SM. Tillsammans med Sten Hagström, Nils Thorin och Isak Helgesson kan det gå undan riktigt ordentligt. Klubbrekordet 37.98 lever på lånad tid!

Gabriel Wallmark testade också snabbheten i Stenungsund och vann P17 på goda 11.40 sek (+0.6 m/sek) efter 11.54 i försöket.

Victor Koch överraskade på 400 meter.

I lördags kördes det ett stort sprinttest inför kommande Stafett-SM på Vallen. Det var många som visade god form och stärkte sina aktier inför den slutliga laguttagningen. En som överraskade allmänheten stort var Victor Koch. Han fick inte köra några maxsprints på grund av baklårsbesvär. Istället kommenderades han ut på en 400-ing, en sträcka som han definitivt inte visat någon tidigare entusiasm. Men han tassade lätt och ledigt runt på 52½ helt solo och väckte tankar om ett lag på 3x400m M22.

Imorgon, onsdag, körs det en resultattävling på 800 meter på Åby Friidrottsarena med start kl 20.00. Också detta ett viktigt test inför Stafett-SM som vi ju arrangeras på Slottsskogsvallen den nästkommande helg, 26-27 maj.

Chris Gray intervjuas av Linn Ohlsson på Slottsskogsvallen. Men platsar han i vårt SM-lag på 4x800m? Då behöver han visa form på Åby!