Ben glödhet i debuten!

15 minusgrader och snöstorm! Det har skrivits mycket om Texasvädret under senare tid. Men nu har vädret slagit om och det har varit uppåt 20 grader de senaste dagarna.

Skoltävlingarna i friidrott har kommit igång och Ben Blomqvist visade toppform direkt. Han körde hela fyra grenar och inledde med 1.83m i höjd och 6.02m i längdhopp. Men det var i löpgrenarna han verkligen imponerade. På 300 meter häck vann han på förnämliga 40.86 sek, personbästa med ca 1½ sekund!

Tävlingen avslutades med stafett 4x400m där Ben (född 2004) fick förtroendet att ta slutsträckan. Han växlade som trea och sedan…. Ja, Ni kan se själva hur det hela utvecklade sig. Ben är den långe blonde i svart linne som alltså går ut som trea:

Han avverkade slutsträckan på 51,0 sek med flygande start! Det blir högintressant att se vad han kan prestera i tiokamp längre fram på säsongen.

Lillbrorsan Noah (född 2008) kastade 36.57m med enkilosdiskusen. Längre än vårt klubbrekord i P13 som ju är satt med 600 gram.

PS: Om ni undrar över bilden längst upp, så är det en gammal klassisk ÖIS-overall (märke KAPPA) som han grävt fram djupt nere i farsans garderob!