Sista chansen…

Vi hade hoppats att det skulle öppna upp en aning för tävlande i junioråldrarna i slutet av säsongen, istället blev det tvärt om… Från och med idag (måndag) tillåts inget tävlande för andra än elitaktiva. ”Ju oftare vi ändrar på reglerna – ju handlingskraftigare framstår vi”. Det verkar vara mottot för politikerna i nuläget och det är rent ut sagt förbannat påfrestande. Vi måste naturligtvis jobba emot smittspridning på bästa sätt, men att ständigt hatta fram och tillbaks skapar bara förvirring och irritation.

Sådär, efter att ha skrivit av sig lite ilska är det dags att sammanfatta vad som hände under den sista helgen som det genomfördes lite ungdomstävlingar.

Det främsta som skedde var Alex Apelgrims 60-metare på lördagen. Han sprang utom tävlan i IFK Gbgs klubbmästerskap. Utan motstånd att tala om och efter en halvtaskig start dunkade han in på mäktiga 6.99 sek! Två hundradelar under hans tidigare klubbrekord i P17-klassen. Man undrar vad han kunnat prestera med en riktig tävlingssäsong. Hans mål för året är ju Ungdoms-EM i Italien i höst och han kommer säkert kunna hävda sig väl på såväl 100m som 200m.

Dagen efter rök det ytterligare ett klubbrekord på 60 meter. Det var Daniel Otterdahl som raderade ut självaste Joel Mumbongos rekord i P14-klassen. 7.56 var hundradelen snabbare än Joels tid. Joel som valde fotbollen och nu spelar för Burnley och redan gjort sina första inhopp i Premier League! Daniel Gjorde även ett lysande lopp över 200m där han sänkte sitt personbästa med exakt TVÅ SEKUNDER från 26.13 till 24.13! Här får dock Joel behålla sitt klubbrekord (23.85 sek) en stund till.

 

Först klippte Daniel klubbrekordet på 60 meter – sedan drog han två sekunder av sitt personbästa på 200 meter!

ÖIS körde en intern klubbtävling i höjdhopp lördag eftermiddag med många goda resultat. Lukas Edqvist klarade åter 2.00m och vann en prestigefylld seger. Bakom honom tog en trio grabbar sig över 1.92m: Gabriel Wallmark, Tobias Carlryd och Artur Engström. William Frisk gjorde sitt näst bästa resultat med 1.88. Stavhoppsduon William Asker och Oliver Edman persade med 1.84m. Erik Olsson lyckades med stora besvär besegra sin adept Kalle Wållgren sedan bägge klarat 1.80m. Nio man över 1.80m är inte illa!

Resultatlista klubbtävling Höjdhopp

William Asker på väg över 1.84m.

I damklassen vann Rebecka Abrahamsson över Jenny Lestander sedan bägge klarat 1.60m. Judith Wagersten och Cajsa Augustsson följde på 1.54m.

Rebecka Abrahamsson vann damklassen på 1.60m.

Borta i Texas tävlas det ursinnigt. Bara två dagar efter Ben Blomqvists första skoltävling var det dags för den andra. Också här körde han fyra grenar! 1.78m i höjd följdes av segrar på såväl kort som lång häck. På 110m häck gjorde han goda 15.84 sek på enmetershäckarna, tyvärr utan vindmätning. 300m häck vanns på 41.15 innan han avslutade med mäktiga 50.15 flygande på sistasträckan på 4x400m! Han hade verkligen förstärkt vårt lag i P17 på Stafett-SM men kan inte komma hem i maj. Däremot kan det bli USM utomhus.

Lillebror Noah är en ostoppbar rekordmaskin. På söndagen stötte han hela 13.71m med trekiloskulan i klass P13. Det är inte bara nytt klubbrekord utomhus utan också nytt distriktsrekord. Måns Roos, Mölndals AIK, hade det tidigare på 13.52m.

Noah Blomqvist tuggar på med nya rekord!