Ett lyckosamt Stafett-SM på Stockholms Stadion!

ÖIS största trupp någonsin begav sig under fredagseftermiddagen till Stockholm för att strida om placeringarna under stafett-SM. Hela 22 lag och över 50 aktiva från klubben deltog under helgen. Vädret i Stockholm bjöd på allt annat än stabilt väder men det var inget som hindrade oss från att plocka hem 5 uppsättningar medaljer.

Alva Bengström växlar till Sofia Hammarström i F19 1000m efter första sträckan.

2 guld, 2 silver och 1 brons löd fördelningen. Den första medaljen kom i form av M22-laget på 3x400m som tog ett kontrollerat silver. Trion Koch, Wiik och Wester gjorde alla bra sträckor och sprang in på tiden 2.34.22.

Den andra medaljen kom inte helt oväntat i form av P19 som tog guld i svensk stafett. Kvartetten Edman-Carlryd-Larsen Nilsson-Bengtström vann på tiden 1.57.89, drygt 2 sekunder före IFK Göteborg. Det krävdes dock att vår outtröttlige slutman, Carl Bengtström, rundade 4 man för att bärga guldet. Slutvarvet för Carl gick på 46.8!

Den tredje medaljen kom mycket glädjande genom att Stafen Savic korsade mållinjen som tredje man i finalen på 1000m för pojkar 17. Lukas Bertilsson gjorde en strålande förstasträcka som sedan följdes upp av lysande insatser från Alex Apelgrim och Isak Helgesson vilka gav Savic ett utmärkt medaljläge som han förvaltade väl! Bronstiden blev 2.02.57.

Hejarklack!

Om det inte blev medalj för vårt manliga seniorlag på 4x400m hade vi blivit kraftigt besvikna. Frågan var vilken valör det skulle bli. Målet var självklart att försvara guldet från ifjol men tyvärr fick vi denna gången se oss slagna av MAI som vann med 14 hundradelar efter en riktigt rafflande upploppsstrid mellan Nick Ekelund och ovan nämna Bengtström. Även om Bengtström plockade rejält på Nick så hann han alltså inte riktigt ända fram. Dock ett slutvarv på 46.6 i kraftigt regn och kyla! Våra rutinerade herrar Carbe och Francois sprang den första och andra sträckan medan en tufft satsande Samuel Wiik sprang den tredje. Silver på 4x400m alltså och helgens fjärde medalj inräknad. Tiden för herrarna blev smått blygsamma 3.14.72.

Elna växlar till Ellen på 4x80m F15. Tjejerna hade otur och missade finalen med ett par usla hundradelar!

Apropå Samuel Wiik så kände han sig inte helt nöjd med 2 silver under helgen. 55 minuter efter att ha stapplat i mål på 400m stod han återigen på startlinjen. Denna gången gällde det m22 4x100m där vi visste att vi hade goda guldchanser. Funktionärsettan Victor Koch sprang förstasträckan och växlade felfritt över till den skönlockige Alexander Andreasson. Det märktes att de gjort den växeln tidigare. Alex gjorde som vanligt en formidabel andrasträcka och växlade över till Filip Björklund. Filip visade mycket god form och växlade över i ledning till slutmannen Samuel Wiik. Samuel drygade ut sin ledning och fick korsa mållinjen som etta vilket innebar hans tredje medalj under helgen samt klubbens femte! Segertiden skrevs till 42.59.

William Asker tävlingsdebuterade för ÖIS genom att springa första sträckan i P15 4x80m.

Som vanligt när Erik Olsson är med blir det även ett antal nosningar vilket i princip innebär att man blir fyra! Denna helgen blev det 5 fjärdeplatser. Ska sägas att flera av dessa fjärdeplatser var över förväntan och det var många av våra lag som höjde sig rejält när det gällde! ÖIS placerade sig topp 6 i samtliga klasser utom en, vilket vi är väldigt nöjda över. Totalt sett en fantastisk helg på Stockholm stadion.

 

Den här trion var helt uppenbart helt tillfreds med sitt silver på 3x400m M22. I tur och ordning sprang Victor Koch – Samuel Wiik och Svante Wester

 

Sista växel på stafett 1000m P19. Carl Bengtström växlar en bit bak i fältet men sprang ifrån hela gänget med god marginal (46,8 på slutsträckan).

 

Oliver Edman (100m) – Tobias Carlryd (200m) och Felix Larsen Nilsson (300m) heter de tre övriga guldmedaljörerna i P19 1000m.

 

Olivia Bojang avslutar på 400 meter i F17:s 1000m-stafett. Vi kom in som stark femma.

 

P17-grabbarna kämpade sig till en fin tredjeplats på 1000m. Lukas Bertilsson (100m) – Alex Apelgrim (200m) – Isak Helgesson (300m) och Stefan Savic (400m) grinar upp sig rejält framför kameran!

 

Filip Björklund lämnar över till sista sträckans Angelos Roussos på 4x100m seniorer. Vi tog fjärdeplatsen på utmärkta 41.86 sek.

 

Tidvis var det riktigt skitväder under söndagens tävlingar. Spöregn och till och med en hagelskur bjöds man på! Här startar Alexandra Schill finalen 4x100m F19 i riktigt usel väderlek.

 

KÖR JUDITH! Judith Sjöman lämnar pinnen till Judith Wagersten i K22.

 

En perfekt växel på 4x100m M22. Samuel Wiik springer i mål som segrare! Allt hade varit toppen om inte Filip Björklund sträckt baklåret i samma ögonblick som han lämnar över pinnen! Vi hoppas på snart tillfrisknande.

Samtliga fotofullträffar tillskrivs Yannick Tregaro som var flitigt med kameran i helgen.