Blandat utfall av Globengalan

För de fyra deltagande ÖIS-arna bjöd onsdagens Globengala högst blandade resultat. Det tråkiga var givetvis att det inte blev någon hoppning för Emma Green. Foten kändes inte helt bra vid inhoppning och det var helt säkert en klokt beslut även om det förmodligen sved i själen.

Låt oss hoppas att hon hinner piggna till till Inne-SM i Malmö om 10 dagar. Det är ju för övrigt just i Atleticum, Malmö som Emma har sitt inomhuspers på 1.98m.

Emil Svensson hoppade höjd i förtävlingen. Endast fyra startande varav två inte klarade två meter. Ändå visade Emil prov på fortsatt stabil hoppning. Han klarade 2.13m och gick därefter direkt på 2.20m. Efter sina fyra tävlingar på 2.14-2.15-2.16-2.13 framstår nu Emil som favorit till SM-guldet.


Emil har gjort en lysande comeback efter fjolårets skadebekymmer!
.
Michaela Meijer vill nog glömma Globengalan så snabbt som möjligt. Hon hade en dag då det helt enkelt inte funkade. Det är bara att svära ordentligt och sedan ta nya tag.

Felix Francois gjorde en strålande insats på den ovanliga distansen 500 meter. Han mötte internationellt toppmotstånd och segern gick till Haroun från Qatar på 59.83 vilket är Världsrekord (eller rättare sagt världsbästa eftersom det inte är en officiell tävlingsdistans). Felix 62.54 är dock en mycket respektabel tid. Han passerade 400m en bit under 49 sekunder och höll tempot uppe bra under de avslutande 100 meterna. 100 meter som är MYCKET långa på en mjölksyresträcka som denna.

Den legendariska ÖIS-aren Svenne Strömberg sprang sträckan den 2 september 1939 och noterade då 64,0 vilket var klubbrekord fram tills igår kväll!


En stark insats av Felix. Det ger säkert råg i ryggen inför SM i Malmö och en förväntad
Guldduell med Joel Groth.
.

Svenne Strömbergs ÖIS-bästa på 500 meter stod sig i 76½ år