En Småländsk Berg- och Dalbana!

Helgens JSM i Växjö bjöd sannerligen på det mesta! Emellanåt kändes det som mesta gick emot oss, men så sprakade det till med några rejäla överraskningar. Medaljskörden stannade vid 2 silver och två brons, men 14 finalplatser (bland de 8 främsta) visar ändock på en helt godkänd bredd.

Låt oss stöka av motgångarna först så kan vi ägna oss åt det roliga sedan:

* David Kappelin vill nog helst glömma sitt Smålandsbesök som slutade efter tre kryss i protokollet på ingångshöjden 4.72m.

* Artur Engström gjorde en strålande längdtävling där han höjde sitt personbästa till finfina 6.96 m!
I sitt allra sista hopp drog det dock till i baksidan så det blev ingen start i favoritgrenen tresteg.

* Svante Wester fick så ont i höftböjaren under uppvärmningen att han endast med största svårighet kunde ta sig imål på 400 meter.

* Och så en lång rad knappa övertramp som sved rejält i pälsen. Kanske allra mest Max Hejdenbergs avslutande trestegshopp som låg kring 14.20m. Det hade räckt till en silverpeng men nu blev det istället inget besök på prispallen.
Helgens prestation svarade tveklöst Samuel Wiik för. Målsättningen var att ta sig till final men för det krävs med största sannolikhet ett personrekord. Det blev en imponerande heatseger och en sänkning av fjolårets 51.43 ned till 51.05.


Samuel krigar sig till en sensationell silverpeng på 400 meter
Finalen var ett inget mindre än ett taktiskt mästerverk. Malmös Viktor Bondesson drog upp ett ursinnigt tempo och efter 100m låg Samuel femma, med ett par meter upp till fjärdeplatsen.
Han gjorde dock en perfekt ingång efter 200m och gick upp på bronsplats efter att distinkt avvisat Warsame Doleys attack.
Han försvarade sin position in på upploppet och där stumnade Bondesson såpass att Samuel passerade. Faktum är att han också knappade in på segraren. Efter ett silvervrål kunde han konstatera att personrekordet pressats ändå ner till osannolika 50.15!
Carl Ivarsson klev fram när Kappelin missade i stavhoppet. Han höjde sitt inomhuspers till hela 4.77m vilket gav silver efter den sensationellt bra hoppande höjdspecialisten Andreas Carlsson (5.00m).
Sara Cannmo hade kanske inte sin bästa dag men plockade ändå hem en bronspeng i stav K22.


Första SM-medaljen i ÖIS-dräkt för Carl Ivarsson

Vår fjärde medalj tog en som vanligt offensivt löpande Kriger Ahmed. En suverän Andreas Kramer stack loss direkt men där bakom kämpade Kriger storstilat och tog bronset med inomhuspers 4.01.64.


Coach Bob och Kriger fick ta på sig medaljleendet igen!

Awet Mengstaeb var också och nosade på medaljerna i klassen över (M22 1500m). Möjligen satsade han lite för tidigt, men det är lätt att vara efterklok… Nu fick han nöja sig med fjärdeplatsen.

Allas vår lille solstråle Alexander Andreasson svarade också för en bragdartad insats. I försöksloppet på 60m P17 svarade han för en rykande finish och tog en finalkvalificerande andraplats på nytt personbästa 7.35 sek.
Inför finalen hoppades man på en möjlig sjätteplats men åter svarade han för en rykande avslutning där han passerade flera motståndare. Han blev så bra som fyra på nya dunderperset 7.27! Lysande!

Tobias nya personrekord lyder på 13.38m.
Våra trestegshoppare hade det lite svårvallat. Vi kunde dock registrera två personliga rekord. Della Månsson inledde med 11.06m. Det kändes som om det gott kunde blivit några decimeter till men det riktiga fullträffen kom aldrig.
Tobias Larsson slog till med sitt livs längsta hopp 13.38m! Max Hejdenberg var bäste ÖIS-are i tävlingen med 13.73m och ett redan omnämnt tramphopp en bit över 14 meter.Linus Bertilsson blev fyra i P17-klassens trestegstävling. Han var mindre nöjd med sitt resultat, men hade helt enkelt för lite tävlingsvana efter höstens skadebekymmer.

Viggo Hahnsson är mycket sällan nöjd med sina egna prestationer. Alla vi andra tyckte dock att han gjorde en mycket strong insats. 8.56 i försöket (3 hundradelar över pers) räckte till en säker finalplats på 60m häck P17. I finalen lyckades han sänka sin bästanotering till fina 8.50 sek vilket gav en hedrande femteplats.

Judith Sjöman gjorde en utmärkt höjdtävling. 1.58m gav en åttondeplats och hon var därtill hårfint nära att slingra sig över 1.62m! I favoritgrenen längd var hennes tredjehopp tveklöst långt nog att räcka till en finalplats men tyvärr hårfint övertramp (hört det förut?).

Som ni läser så fanns det en hel del att glädja sig åt även under en helg då vid upplevde att vi hade en hel del missflyt. Nu går vi vidare med Stora SM nästa helg.

Kolla in Samuels fantomlopp. Han springer på bana 3