Carl Bengström EM-fyra!

Carl Bengtström gjorde en imponerande insats vid Inomhus-EM i Polen. Efter 46,56 i försök och 46,67 i semi kom han sedan fyra i finalen på 46.42 sek! Han gjorde en i det närmaste fulländad mästerskapsinsats. Det enda lilla smolket i glädjebägaren var ingången efter 200 meter i semifinalen. Här blev det trängsel och han tvingades bromsa upp en smula och kom in som otacksam fyra. Sedan gjorde han en suverän upphämtning och spurtade in som tvåa på en säkrad finalplats. Hade han fått en hundraprocentigt ”rent” lopp så hade han nog kunnat ta segern och fått en bättre bana i finalen.

Man kan inte låta bli att fundera över vad han kunnat göra från bana fem eller sex… Visst hade han fått besöka prispallen. Oavsett detta gjorde han en lysande insats med tre fantastiska lopp på lika många dagar.

Carl hade fullständig kontroll i sitt försöksheat och vann på 46.56 sek.

Maja Nilsson var hårfint nära att ta sig till final i det kvinnliga höjdhoppet. Hon tog såväl 1.76m som 1.82m och 1.87m i första försöken. Sedan var två av hennes försök på 1.91m riktigt bra. Hade inte brittiskan Emily Borthwick slunkit över 1.91m med darr i sista försöket (PB med 4 cm!) så hade Maja faktiskt gått till final. Lite försmädligt men ändå en stark slutpunkt på en säsong som inneburit comeback i översta eliten för Maja. Nu kan hon unna sig ca 30 minuters semester innan hon hugger i med grovjobbet som skall leda till en OS-start i Tokyo i sommar.

Knapp rivning i sista för Maja kan Wictor P konstatera medan han kliver in i kulringen….

Felix Francois fick möta storfräsare som Kszczot och Learmonth i sitt 800-försök och hade möjligen lite för stor respekt. De öppnade i promenadtempo och vid 400m låg Felix sist på 56.95 sek. Sedan avslutade han faktiskt snabbast av samtliga (26.37 på sista 200m / 54.09 sista 400m) och var endast 0,07 från tredjeplatsen som inneburit avancemang.
Nästa gång kommer han placera sig bättre inför slutvarvet, finishen räcker till även i internationell konkurrens!

Felix lopp uppdelat på hundrametare

Felixs lopp styrdes av rutinerade polacken Kszczot från första steg.

Michaela Meijers hopp över 4.35m såg riktigt lovande ut och förhoppningarna väcktes. Tyvärr stämde det inget vidare på nästa höjd (4.45m) där hon fick ta farväl. Michaela har haft en jobbig säsong med diverse skadekänningar. Nu gäller det att läka ut kroppen och komma igen med friska krafter samtidigt med vårsolen.

Michaela Meijer klarade 4.20m och 4.35m innan det tog stopp på 4.45m.