Vågar man snegla emot framtiden…?

Efter att ha levt i mer eller mindre total ovisshet på grund av den usla pandemin det senaste året, vågar man knappt planera något inför framtiden längre.

Men då vi just avslutat en kraftigt rumphuggen inomhussäsong där de flesta inte fått lov att tävla, kan man ändå få kika lite grann på vad som eventuellt kan komma att ske under inledningsskedet utomhus.

Det finns först och främst tre stycken större lagarrangemang som är av intresse.

Kvalmatcherna till Lag-SM är planerade till den 16 maj. Efter den legendariska triumfen på Vallen är vårt herrlag direktkvalificerat till Finalen. Denna är planerad att ingå i SM-veckan och gå den 1 juli i Halmstad. En av våra största målsättningar har länge varit att ha såväl herr- som damlag i final och nu satsar vi stenhårt på att nå hela vägen. 2019 var vi väldigt nära, men fick ge oss emot IFK Växjö med någon enda poäng i kvalet.

Kvaltävlingen går för vår del i Norrköping och redan nu är det dags att planera in detta i kalender och träningsupplägg!

Segerjubel när damlaget avancerar emot en kommande Lag-SMfinal.

Stafett-SM går i år i Södertälje den 29-30 maj. Vi räknar med ett kraftfullt deltagande och målsättningen är som alltid att ta poäng i samtliga tio klasser. Det blir kanske inte fullt så många lag när det inte går på hemmaplan men inte långt därifrån.

Vårt P17-lag på 4x100m har rent av segerchans i Södertälje. Ifjol blev det silver.

Kval till Kraftmätningen kommer att ske i månadsskiftet maj/juni. Exakta datum och platser är ännu inte fastslagna men givetvis satsar vi på att även i år ta oss till final. Denna är planerad att avgöras i Stockholm samtidigt med Finnkampen. Det är en riktig höjdare då den avslutande stafetten avgörs inom Finnkampen och vi får se söndagens tävling på plats på Stockholms Stadion. I år tävlar ungdomar födda 2006-07 (+ en 08-a om så önskas). Ifjol placerade vi oss åtta efter att tävlingen avgjorts simultant på åtta olika arenor.

Vårt Silverlag på Stockholms Stadion vid Kraftmätningen 2015. I år går finalen åter i Stockholm.

Se där tre spännande tävlingar att sikta emot! Givetvis med sedvanliga ”brasklappar” om att vad som helst kan hända… Men vi håller alla tänkbara tummar!

 

Vad betyder BRASKLAPP? Läs och lär!

 

Hans Brask i sin krafts dagar!

Och så avslutar vi med en önskan om en riktigt trevlig helg från vår ordförande Christer Strand. Detta med följande klassiker (sjöng gärna med) …