Chengdu, Jerusalem, Malmö, Varberg…

Efter ett par veckors sommarstiltje går säsongen nu upp i högvarv. Det finns en hel del på programmet de närmsta dagarna.

Vår långhäckduo Samuel Wiik och Gustav Karlsson flög nästan omgående efter Söderhamn till det fjärran Chengdu, Kina. Här avgörs nämligen den så kallade Universiaden, ett slags OS för studenter. Tävlingen skull egentligen avgjorts 2021 men fick skjutas upp på grund av pandemin.

Denna gången var det Gustav som lyckades allra bäst. Han sprang snabba 52.62 sek på 400 meter häck. Ett prydligt årsbästa och endast 8 hundradelar över personrekordet från ifjol. Samuel noterade för sin del 53.14 i sitt heat. Tiderna räckte inte till avancemang i internationell toppkonkurrens men tävlingen var garanterat en upplevelse för de bägge.

I samband med SM i Söderhamn avgjordes även mästerskap i paraklasserna. Olof Ryberg presterade två toppresultat i klass för synskadade. Hans 11.87 på 100m var ett monsterpers (+1.7 m/sek). Också 6.48m i längdhopp (hoppzon) var hans bästa notering hittills. Han var endast 2 cm efter den mycket meriterade Tobias Jonsson som brukar dominera klassen.

Olof gjorde hela 6.48m i Söderhamn!

På slottsskogsvallen avgörs SM för veterander (35 år och äldre) fredag till söndag. ÖIS har ingen större veteranverksamhet men vi har åtta deltagare anmälda. Lite speciellt roligt att se vad Desiree Lilliehöök (K35) kan prestera på 1500m och 10000m. Hon sprang ju på storfina 36.28 vid SM-milen i Ystad i våras.
Sedan blir det naturligtvis intressant att se vad vår vördade styrelsemedlem Niclas Agroth (M55) kan prestera på 5000m. Att han är en jäkel på att grilla hamburgare såg vid vid VU-spelen, men kan han knäcka 19 minuter på fredag?
Erik Hagström (M50) jagar fyra meter i stavhopp. Hans tävling börjar kl 10.00 på lördag.
Det har inte varit helt lätt att hitta funktionärer i semestertid, så arrangören tar säkerligen emot den som har tid och lust att hjälpa till en stund med öppna armar!

Niclas Agroth är vårt hopp på Veteran-SM!

Tävlingens hemsida

Säsongens sista FGP-tävling avgörs i Malmö på lördag. ÖIS har fyra deltagare. Den nykorade svenska mästarinnan på 400 meter, Lisa Lilja, gör en ny intressant start på sträckan. Marcus Tornée springer samma distans. Han noterade ju också ett personbästa som fyra i Söderhamn med 47.16.
Jenny Lestander hade inte tur med plankträffarna i Söderhamn. Hon är emellertid i fin form så det kan säkert handla om hopp bortåt PB 6.29m. Även Emilia Hammarström deltar i längdhoppet.

Tummen upp för Lisas satsning på 400 meter!

Getabockspelen arrangeras i Varberg i helgen. Vi har ett dussin deltagare även här.  Tävlingens hemsida.

Hur långt flyger kulan i Jerusalem?

På måndag startar så Europamästerskapen för 19-årsjuniorer i Jerusalem. Fyra stycken ÖIS-are ingår i den svenska truppen.

William Asker vann SM för seniorer och verkar vara i absolut toppform. Hans PB 5.36m sitter riktigt löst!

Engla Nilsson flög ju över hela 1.83m och tog brons i Söderhamn. Otroligt spännande att se vad hon kan prestera i sitt första internationella mästeskap.

Leo Zikovic var inte hundraprocentigt nöjd med sin sjätteplats i Söderhamn. Siktet har varit inställt emot Jerusalem hela säsongen.

Alex Apelgrim ingår i det svenska laget på 4×100 meter. Säsongen har varit lite upp och ner men nu är siktet inställt emot en finalplats.

Hemsida JEM19 Jerusalem

Alex drar på sig landslagsdräkten igen.