Chockrekord av Zickan!

Det går bara inte att kuva vår idrott! Även i dessa tider av nedstängning och inlåsning så visar våra medlemmar prov på kolossal ambition och idrottsglöd. Vi ser det på träningspassen, vi såg det vid KM i helgen och vi såg det igår.

Mölndals AIK anordnade ”Veckans gren” på Åby. Leo Zikovic deltog i kula och som han deltog…

En enda stöt och så var IUSM över. Klubbrekord med halvmetern direkt…

Under inomhussäsongen började han tävla med femkiloskulan och slog klubbrekord i parti och minut. Den första femtonmetersstöten kom vid Quality Hotel Games i Växjö i januari när han vann på mäktiga 15.31. Han reste till IUSM i Örebro som storfavorit och ökade på ytterligare en halvmeter till sagolika 15.82m! Det första SM-tecknet vanns i utklassningsstil.

Inför utesäsongen sneglade han givetvis på Stefan Blomqvist klubbrekord på 16.22m från 1981. Han slog det direkt.. ja inte bara slog det utan fullständigt pulvriserade det! Ett efter två inledande stötar på 15.65m och 15.73m så exploderade han med FULLSTÄNDIGT OSANNOLIKA 17.36m i den tredje!
Tre avslutande stötar på 16.57 – 15.03 – 16.54 bekräftade att det inte var någon enstaka fullträff.

Hur bra är då 17.36m? Kvalgränsen till Ungdoms-EM som skulle gått i sommar men ställdes in var 17.50m. Det är bara en tidsfråga innan han får dra på sig landslagsdressen!

Nedan kan ni se hur det gick rekordstöten såg ut!