En slagkraftig oktett!

Lite i skymundan har ÖIS Friidrottsklubb genomfört sitt årsmöte den 3 mars. För första och förhoppningsvis sista gången i en rent digital version.

Låt oss ta tillfället i akt att presentera den ytterst slagkraftiga oktett som fått förtroendet att leda vårt Sällskap under det kommande året.

De har fått besvara följande fem frågor:

  1. Fullständigt namn och ålder
  2. Funktion i styrelsen
  3. Idrottslig bakgrund inkl relevanta personrekord
  4. Min största ÖIS-upplevelse
  5. Förhoppningar inför 2021

1   Bengt Christer Strand, fyller 55 år i augusti
2   Ordförande, 4:e året i styrelsen och 3:e som ordförande
3   Inga större meriter att skryta om, men 15 st Göteborgsvarv har genomförts, med ett pers på 1.29.04. Det längsta jag har sprungit är Ölands Ultra (5 mil) på 5 timmar och 6 minuter 2018, väldigt nöjd.
4  Jag tror att det var VU 2012, final tresteg grop 1, det var Peder P Nielsen (Danmark), Anders Möller (Danmark), Daniel Lennartsson och Mattias Ström som gjorde upp om segern. Det var lördagskväll, en av de sista tävlingarna den dagen, vädret var minst sagt varierande, allt från strålande solsken till hagelstormar. Jag minns att vi fick avbryta finalen för att skotta ansatsbanan från hagel och de aktiva fick fly in i löpargången för att söka skydd. Vi frågade de aktiva om de ville avbryta finalen, men det ville ingen.
Efter 30 minuters skottande av våra grymma funktionärer kunde finalen fortsätta, som vanns av Peder P Nielsen på 16.73m.
Ett annat minne att nämna är våra längdtävlingar ute på uppvärmningsarenan (längd 2), alla fantastiska tjejer och killar som kämpar där ute och finalerna när vi klappar igång föräldrar/aktiva och skapar en otroligt härlig stämning för de unga aktiva.
5   Mina förhoppningar är att få genomföra Världsungdomsspelen 2021 på Nya Ullevi, samt att vi sakta kan få återgå till ett mer ”normalt friidrottstillstånd”.

 

1   Rebecca Cristin Isabelle Sjöman, fyller 47 i sommar
2   Är inne på mitt fjärde år som styrelsemedlem och är vice ordförande
3   Allt möjligt såsom juijutsu, badminton, handboll, volleyboll och gymnastik. I vuxen ålder har det blivit löpning och i september är planen att jag ska springa mitt fösta maratonlopp.
4   När herrarna vann Lag-SM guld på hemmaplan i somras
5   Att alla våra aktiva får möjlighet att träna och tävla under utomhussäsongen och att jag får vara funktionär och uppleva friidrott på nära håll .

Lasse t.h. på internationellt domaruppdrag

1   Lars Åke Danielsson – 61 år
2   Sekreterare. Är nu inne på mitt tionde raka år i styrelsen (plus att jag satt ett par år i början av nittiotalet), dock inte som sekreterare hela tiden.
3   Sprinter i ungdomen, då tävlandes för Wärnamo SK. Gjorde en ungdomsfinnkamp (4x100m). Personbästa: 7.10/11.16/22.41/51.02, vilket ju är mediokra tider om man jämför med dagens svenska herrseniorer, men ett kuriosum är det ändå att fortfarande har ingen svensk kvinna sprungit snabbare (i godkänd vind) på dessa distanser!
4   Jag var i och för sig på plats både när Patrik Sjöberg satte världsrekord på Stockholms stadion och när han tog VM-guld på Roms olympiastadion, men det finns händelser som jag rankar högre. Mest nöjd som ÖIS:are känner jag mig nog egentligen på väg hem en sen söndagskväll efter en lång helg på Världsungdomsspelen, eftersom jag vet hur mycket den tävlingen betyder för så många ungdomar. Men om jag måste välja en enstaka händelse så får det bli herrarnas lag-SM-guld förra året på Slottsskogsvallen (där vi ju också stod som förtjänstfulla arrangörer av tävlingen)!
5   Att Världsungdomsspelen blir av!

1   Ann Jessica Therese Carlryd – 51 år
2   Är inne på mitt tredje år i styrelsen och andra året som kassör.
3   Var under många år aerobic instruktör i Onsala gymnastikförening och har lett många motions och styrkepass på kvällstid. Min största idrottsprestation var nog när jag förra året åkte Vasa 45 på längdskidor.
4   Känslan av förväntan när man tidigt på morgonen hämtar sin funktionärströja för en heldags arbete med VU på Ullevi. Att på nära håll få följa alla idrottsprestationer, spänning och glädje ger en stor kick för mig
5   Att utomhussäsongen ger oss möjlighet att arrangera tävlingar igen. Att alla våra ungdomar och våra elitsatsande får en chans att visa resultatet av alla träningstimmar de lägger ner.

 

Jenny kl 07.15 på väg till jobbet

1   Jenny Christina Svanteson Wester – 52 år
2   Ledamot
3   Idrottslig bakgrund; fotboll, gymnastik, längdskidor och friidrott. Relevanta personrekord är inom friidrotten som junior. Främst medeldistans 800m 2.12, 1500m 4.33 och 3000m 9.48, men även längd 5.35.
4   Det måste bli Kraftmätningsfinalen 2019 då vårt 04/05-lag tog en silvermedalj. Det var en tävling där flera stolpar ut och stolpar in gjorde tävlingen olidligt spännande. Däremot var stafetten på Stockholm Stadion, i samband med Finnkampen, ingen stolpe in. Där sprang vårt lag, under en suverän hejarklack, och visade sig vara klart snabbast (men det var ju inte mindre spännande för det).
5   Förhoppningen inför 2021 är att pandemin mattas av och att friidrotten på alla nivåer får hålla igång, både vad gäller träning och tävling. Och, att vi till sommaren har ett starkt ÖIS-gäng som har orkat träna sig igenom denna annorlunda höst-vinter- och vårsäsong.

Johnny förmodligen på Gotland…raukar i bakgrunden…

1   Johnny Helgesson – 49år
2   Ledamot
3   Spelade volleyboll ett par år med Västra Frölunda i Div1. Relevant personrekord måste vara  i slägga, lyft hatten av Onkel Sam på Liseberg, 8ggr av 10.
4   Isaks första SM-medalj (P16 400m 51.94 vid IUSM i Västerås 2019, reds. anm)
5   Ser fram emot att pandemin försvinner och att tävlingar för de aktiva blir till det normala med SM-tävlingar och VU-spelen som huvudnummer

 

1   Cecilia Maria Bengtström, nyss fyllda 50 år
2   Ledamot sedan tre år
3   Mest lagsporter så som fotboll & volleyboll. Relevanta rekord blir svårt att hitta, men vid 15 år ålder var jag uttagen till Stadslaget i fotboll i Göteborg. Närmaste idrottskarriär jag kommit.
4   Det får nog vara stoltheten när vi i ÖIS tillsammans arrangerar VU. En känsla utöver det vanlig när man sitter med protokollet i grop 2 och grenledaren får igång publiken att klappa för dessa unga friidrottare som kanske är på sin första stora tävling. Föräldrar kommer och tackar efteråt och säger att detta är det bästa tävlingsarrangemanget!
Samtidigt hör man Pelles röst i högtalarna från ett soligt och glädjefyllt Ullevi. Då är man en stolt ÖISare.
5   Att vi får en utesäsong där våra aktiva får möjlighet tävla i både VU, SM och andra tävlingar och att idrottsvärlden får möjlighet att genomföra ett OS i Tokyo.

1   Anette Irene Margareta Fischer – 64 år
2   Ledamot sedan tre år
3   Personbästa 1500m:4,34,39 – 3000m 9,37,60 – 5000m 16,47,6 – 10000m 34,57,68 (klubbrekord sedan 1993)
Har deltagit i Finnkamper och Terräng-EM.
4   Största upplevelsen var när jag ledde första varvet på Terräng-SM 1993 före Malin Ewerlöf och till slut blev tvåa. Även Terräng-SM 2011 då jag vann 55-årsklassen (enda gången jag tävlat som veteran) samtidigt som min dotter Nina vann K22! Robin Lindgren vann M22 och Carl Senorski var tvåa i P19. Vi hade nya ÖIS-tröjor och syntes och hördes överallt!
5   Förhoppningen är att vi skall kunna anordna riktiga tävlingar igen 2021!

 

 

Låt oss också passa på att tacka Kalle Hammarström som i och med årsmötet klev av sitt styrelseuppdrag och ersattes av Johnny Helgesson. Kalle valdes in 2015 och har alltså suttit i styrelsen i sex år. 2018 var han ordförande och han har dessutom fungerat som kassör.
Han försvinner dock inte från klubben utan har redan bokat in sig för en rad funktionärsuppdrag under sommaren!

Kalle Hammarström (närmast) kan framledes koncentrera sig helt på sina funktionärsuppdrag, samt en och annan rotfyllning…