Ungdoms-EM inställt

Så kom det tråkiga beskedet att Ungdoms-EM för 17-åringar (födda 2004-05) ställts in för andra året i rad. Tävlingen skulle ursprungligen avgjorts i Rieti, Italien 2020. På grund av pandemin flyttade man fram tävlingen ett år till den 26-29 augusti. Nu har man dock tagit beslutet att ställa in då man bedömer den allmänna situationen med pandemin som alltför osäker.

På Europeiska förbundets hemsida skriver man så här

Vi hade ju åtminstone fyra ÖIS-are som hade siktet inställt på en Italienresa i höst och det är naturligtvis ett tråkigt besked för dessa. Låt oss hoppas att Finnkampen för ungdomar i samma åldersklass blir av. Den är planerad att gå parallellt med Stora Finnkampen i Stockholm den 4-5 september.

Följdfrågan blir givetvis hur det blir med de andra planerade Juniormästerskapen i sommar.

JEM 22 i Bergen. Norge 8-11 juli
JEM 19 i Tallinn, Estland 15-18 juli
JVM 19 i Nairobi, Kenya 17-22 augusti

Sanningen är nog tyvärr den att även dessa mästerskap hänger lite löst. Inte minst Norge har ju hittills ställt in alla internationella tävlingar, till och med Världscupen i skidor.
För två-tre månader sedan hade man ju förhoppningar om en normal sommarsäsong, men allt efter det tiden går så känns det lite mer deppigt. Vi får nog ställa in oss på att det blir en seg och gradvis återgång som kommer påverka också denna tävlingssäsong.

Att hänga läpp blir man dock sällan vackrare av, så det är bara att hissa upp mungiporna så gott det går! Vi går trots allt mot ljusare tider, om än i snigelfart….

Tills vidare önskar vi dock alla RödBlå en kraftfullt

Glad Påsk!