Ett dussin SM-medaljer!

Den gångna helgen avslutades SM-tävlandet för juniorer och ungdomar. Tack vare pandemin tvingades man ju dela upp tävlandet i fem olika deltävlingar och skall man vara helt ärlig så låg kanske inte stämningen helt på topp utan publik och med utdragna tidsprogram. Vi skall ändå vara mycket tacksamma över att säsongen kunde genomföras så bra som det gick och innerligt hoppas att det blir ”som vanligt” nästa år igen!

Totalt samlade Sällskapet under helgen ihop ett jämnt dussin medaljer fördelade på 4 stycken i Norrköping / USM löpning och 8 stycken i Kristinehamn / JSM hopp.

För att börja med Norrköping så plockade vårt unga sprinteress Alex Apelgrim åt sig ytterligare två stycken silvermedaljer. Lördagens 200m-lopp vanns lite överraskande av Lunds Erik Erlandsson som trots en motvind på 1,5 m/sek sänkte sitt pers från 22.87 till 22.32 sek! Mot detta var Alex chanslös men kom tvåa på 22.74.
Dagen därpå tog han dock revansch på Erlandsson när han sänkte sitt klubbrekord på 100m P17 till fina 10.99 sek! Erlandsson hade 11.01 men än snabbare var Edwin Assarsson som vann på 10.91 sek. Strong SM-insats av Alex med tre silver ,(7.05m i längd helgen innan) och en fjärdeplats i tresteg.

Alex Apelgrim knäckte ”dröm-elva” med det här silverloppet på 10.99 sek.

Silver blev det också för Elna Wester som koncentrerade sig på 300 meter. Hon sprang på lysande 40.47 och sänkte klubbrekordet från 41.05. Götas Lathifa Afrah vann på glimrande 39.71. Elna har haft problem med en fot hela säsongen men nu verkar det vara på bättringsvägen.

Även Philip Frick roffade åt sig en medalj i Norrköping. Detta på den tuffa distansen 2000m hinder där han kom trea. Kul för Philip som haft en lite ”knölig” sommarsäsong. Ellen Hansson gick till final på såväl 100m som 200m och kom på sjätte plats i bägge loppen.

40.47 på 300m innebar ett nytt stiligt klubbrekord på 300m F15.

Tävlingarna i Norrköping inleddes på bästa sätt med en dubbelseger i längd M22. Jonatan Hirsh tog ledningen i sitt första hopp med 7.28 och höll sånär ledningen tävlingen igenom. I sitt sista hopp slog dock träningskompisen Tobias Carlryd till med 7.36 och snodde guldet…. En sån kompis!?

Vi fick ytterligare ett guld i Kristinehamn och det togs av Lukas Edqvist som triumferade i tresteg P19 med 14.42m. Lukas tog dock två medaljer och frågan är om inte hans 2.01m i höjd imponerade än mer. Det innebar personbästa med en centimeter och enligt rapporterna hade han god marginal till ribban också. Förhandsfavoriten Emil Uhlin lyckades dock rädda segern efter stora besvär.

Guld i tresteg och silver i höjd för Lukas Edqvist!

Medaljskörden i Kristinehamn blev två guld och hela sex silver. Övriga silvermedaljörer var:

Maja Nilsson som kom tvåa i höjd på 1.78m efter Bianca Salming. Kanske inte riktigt den nivå som hon önskar ligga på men hon är ändå på god väg tillbaks efter sin fotoperation.

Jenny Lestander var tvåa i en svårhoppad längdtävling K22 där ingen orkade över sex meter. Kyla och duggregn höll nere resultatnivån och Kaiza Karlens segerresultat skrevs till 5.99m, två cm längre än Jennys längsta hopp. På söndag stod tresteg på programmet och här kom Jenny fyra med 12.09.

Fanny Runheim mästerskapsdebuterade i ÖIS-dräkten.

Roligt att se stilhopparen Victor Koch tillbaks på trestegsbanan igen. Med tio stegs ansats tog han silvret i tresteg M22 på 14.17m. Håller han sig hel framöver så blir det väldigt mycket längre. Även Tobias Carlryd (fyra på 14.01m) och Samuel Wiik (sexa på 13.80m) gjorde säsongsdebut i tresteg.

Nils Thorin är först och främst häcklöpare men god nog även i tresteg. Han kom till start i P17 med ett personbästa på 13.40m, men radade upp hopp på 13.81 – 13.84 och 13.86m! Dagen innehöll även ett övertrampshopp en bra bit över 14 meter. Segern gick till Niklas Wall, Hammarby. Han hade endast ett godkänt hopp (14.14m) men det räcker ju!

Philip Frick plaskar i vattengraven på väg emot ett SM-brons.

Victor Koch på banan igen! Silver och bäste ÖIS-are i tresteg M22.