Finnkamp och Kraftmätning i helgen!

Säsongen närmar sig sitt slut men än återstår ett par intensiva tävlingshelger. Efter många om och men blev Finnkampen ändå av! Den svenska truppen får dock ingen lätt uppgift då man tvingas flyga fram och tillbaks bägge tävlingsdagarna. Man kunde tycka att det fåtal som dubblerar kunde få sova över isolerade från övriga, men icke så. De svenska damerna är klara favoriter medans herrarna lär få jobba lite hårdare.

Sju stycken ÖIS-are ingår i den svenska truppen. Carl Bengtström – Felix Francois – Isak Persson – Maja Nilsson – Michaela Meijer – Rebecka Abrahamsson.
Den sjunde blev sensationellt nog Joni Kaartinen som fick en sen biljett då Kim Ambs axel inte är i tävlingsbart skick. Joni höll ju upp med spjutkastningen i åtskilliga år. Ifjol lyckades Erik Olsson tjata med honom i serielaget då vi hade en vakans. Ett kast på 62 meter inspirerade till ordentlig vinterträning och utvecklingen har varit sensationell. Vid Lag-SM slog han sitt personbästa två gånger om med 65.3om som topp vilket resulterade i ett SM-guld för lag. Därefter blev det SM-start och en fin femteplats med klubbrekord 66.96m! Och nu så Finnkampsdebut tillsammans med träningskompisen Esa Hiltunen! Ett sånt år!

Dags för sexton meter i Finnkampen för Isak Persson?

Finnkampen sänds på SVT bägge dagarna med start kl 16 på lördag.

Den som vill kan då redan ha sett på friidrott i fem timmar! Per Skoogs gäng kommer nämligen att direktsända vår Finalmatch emot IFK Göteborg i Kraftmätningen! Med start kl 11.00 tävlar våra ungdomar på Slottsskogsvallen. Enligt uppgift streamas tävlingen på facebookkanalen för såväl SFIF, ÖIS som IFK Göteborg. Anna Linner Bassani kommer att kommentera tävlingen.

Tävlingen kommer att genomföras synkront på nio olika platser runt om i Sverige. Resultaten rapporteras in till Easyrecords.se löpande så att man kan följa tävlingen gren för gren.

Resultat Live

Startlista

Mer om Kraftmätningen

Engla Nilsson är ett starkt tillskott till vårt finallag i Kraftmätningen.

 

Som om det inte var nog avgörs även SM i Maratonlöpning i Stockholm på lördag. Hanna Kumlin är ÖIS representant i damklassen. Hon är rankad åtta av 23 startande med sitt klubbrekord 2.49.02 från 2019.

En glad Hanna efter sitt klubbrekord 2,49,02 ifjol.

Slutligen kan vi glädja oss att vi i nuläget ligger fin fyra i kampen om SM-pokalen! Detta efter att JSM och USM räknats in. Ja, vi vann faktiskt poängtävlingen för USM 15-16 år! Verkligen något att glädja sig åt. Vi ligger hack i häl på trean Tureberg och har alla möjligheter att passera dem vid Stafett-SM nästkommande helg.

Och så har Leo Zikovic putsat sitt klubbrekord i kula P16 ännu en gång. I Bottnaryd stötte han hela 18.21m, 2 cm längre än hans tidigare bästa. Närmast väntar startsträckan i våra SM-lag på 4x100m och 1000m vid Stafett-SM. Han är snabb också…