Fantastisk lagmatch!

Vi kvalade in till årets final i Kraftmätningen som sextonde och sista lag i mixedklassen. Finalen blev en helt annan historia… Vi förbättrade vårt kvalresultat från 24.798 poäng till närmast osannolika 29.051 poäng! Detta innebar att vi avancerade från sextonde ända upp till åttonde i sluttabellen.

En starkt bidragande orsak till förbättringen var tveklöst våra tre starka nyförvärv från Bohus. Engla, Emma och Axel gjorde grymma insatser rakt igenom. Annars började det lite oroväckande då såväl Anton Fyhr, Jonas Ellison och Fea Bolt-Hansen tvingades lämna återbud på grund av sjukdom. Lagledare Glenn gnagde ordentligt på naglarna när återbuden droppade in…

Häcktjejerna i startblocken.

Låt oss ändå börja med att gratulera IFK Göteborg som vann vår drabbning och samlade ihop hela 31.266 poäng vilket gav en slutlig femteplats i Finalen som avgjorts synkront på 9 olika platser runt om i landet. Man har en riktig vass samling 05-06:or på gång. Namn som Hugo Kündig, Olle Ackebjer  och Nicole Tiourine lär vi få höra betydligt mer av framöver.

Grabbarna laddar inför det avslutande 800m-loppet. Såväl Axel, Marcus som André svarade för rejäla personbästan.

Det enskilt vassaste resultatet var Engla Nilssons enorma klubbrekord i höjdhopp F15 på 1.72m! Det är tangerat svenskt årsbästa i klassen. Att Engla är en exceptionell talang i grenen behöver knappast påpekas. Hennes teknik är i närmast felfri vid femton års ålder. Prestationen förstärks av det faktum att det var långt ifrån perfekta förhållanden. Lite småkyligt och regnskurar då och då under tävlingens lopp.

Det var dock inte det enda klubbrekordet för dagen. Inez Yngve gjorde en helt suverän tävling med toppnotering i fem grenar. Hennes spjutkast på hela 34.82m var nytt klubbrekord. Förutom detta slog hon till med ett ”monsterpers” på 80m häck via 12.33 sek! Vidare 1.56m i höjd (snudd på 1.60m), 9.22m i kula och 5.37m i längd i något för stark vind. Inez är en framtida sjukamperska av hög klass.

5.37w i längd var bara ett av Inez kanonresultat i lördags!

Av grabbarna drog Axel Eenfeldt ett tungt lass. 12.11 på häck i lite för stark vind, 1.72m i höjd och 6.23m i längd gav många sköna poäng! Dessutom avslutade han med en kämpainsats på 800 meter där han var främste ÖIS-are med 2.18.

André Samrin Ribeiro är också en talangfull ung herre som kommer bli riktigt vass när han börjar träna aningen mer regelbundet… Framförallt hans höjdhopp över 1.72m, spjutkast på 32.94m och avslutande 800-ing imponerade. Speciellt som han hade kännbara problem med sina benhinnor.

Daniel Otterdahl var kanske inte 100% nöjd med 1.68m i höjd. 12.58 på häck och 5.55m i längd var däremot riktiga toppnoteringar för hans del. Dessutom nya personbästan i såväl kula som spjut! Daniel är född 2007 och kan alltså vara ankare i vårt lag ytterligare två år.

Emma Wendel körde också samtliga grenar, inklusive stafett där hon fick ersätta en sjuk Fea Bolt-Hansen. Emma gjorde en helgjuten insats toppat av personbästa i längd med 4.93m. Även hennes 800m-tid 2.38.54 är värt ett omnämnande.

En småkrasslig Elna Wester var som vanligt vår bästa på 800 meter och sprang en blixtrande stafettsträcka. Vår tid på 6x200m 2.36.02 var riktigt bra, inte minst med tanke på att vi hade två av de ordinarie löparna sjuka.

Vår slutpoäng är den fjärde högsta vi noterat i tävlingens historia. Tjejernas poäng (12.253) är däremot vår bästa någonsin!

Lagledare Jenny Svantesson-Wester och Glenn Johansson hade alla anledning att vara nöjda med dagen. I våras hade vi inte kunnat drömma om en så här stark insats i årets Kraftmätning. Det här är ett härligt gäng ungdomar som kommer att låta höra om sig i framtiden, var så säkra!

Hela laget (förutom Elsa Friberg) vilar en stund i höjdhoppsmattan emellan ett intensivt tävlande.

Kompletta resultat från finalen Kraftmätningen 2020