Stafett-SM säsongsavslutning!

Enligt SFIF:s ursprungliga program skulle vi arrangera Stafett-SM på Vallen den sista helgen i maj månad. Då ställdes ju allt tävlande in och tävlingens flyttades fram till sista junihelgen. Så småningom ströks även detta datum och vi föreslog i istället att tävlingen skulle få utgöra en avslutning av bansäsongen den 12-13 september. Det spikades av Svenska förbundet och i helgen är det alltså dags och tävlingen är ett samarrangemang av Vallenklubbarna.

251 anmälda lag är något lägre än normalt. Det är ungefär lika stort Göteborgsdeltagande men färre tillresande vilket är ganska logiskt under rådande omständigheter. Väderleksprognosen är ganska inte helt tillfredsställande men med uppvärmning i Friidrottens Hus så blir det bra ändå.

ÖIS har ett stort deltagande med drygt 20 anmälda lag i stort sett alla åldersklasser. Dock har det grasserat en hel del sjukdom sedan skolstarten så några av starterna är ovissa i skrivande stund. Vi hoppas dock att kunna roffa åt oss ett halvdussin uppsättningar medaljer.

Vår allra främsta guldhopp är förmodligen 4x100m M22 där kvartetten Hirsh – Andreasson – Bengtström och Carlryd blir svårslagen.

Tyvärr kan inte Felix Francois deltaga på grund av en hälseneskada och han ersätts av Chris Gray på 4x400m.

Tävlingen kommer att sändas i Friidrottskanalen bägge dagarna. Så här skriver friidrott.se:

Tio timmars stafettspänning väntar

I helgen samlas löpare från hela landet till Stafett-SM i Göteborg. Programmet startar vid lunchtid på i morgon med junior- och veteranklasser och första seniorklass avgörs strax innan 16. Tävlingarna går sen vidare på söndag men start 10.00 och sista lopp 14.50 respektive 15.15.
Arrangerande Vallenklubbarna (Mölndals AIK, Sävedalens AIK, Ullevi/Utby, Ullevi/Vikingen och Örgryte IS) välkomnar 251 startande lag från omkring 50 föreningar under helgen.
– Det känns jätteroligt att tävlingarna blir av och att vi nu kan välkomna löpare till ännu ett SM på Slottsskogsvallen. Vi arrangerade Stafett-SM här senast 2018 och planerar för ett minst lika bra arrangemang den här gången! Det är nästan lika många lag som anmält sig i år och vi är glada över att det kommer lag från hela landet. Det ser också tufft ut på pappret i många klasser så det kommer att bli spänning in till sista växling och ända in i mål, säger Alexander Nilsson, som är projektledare för tävlingarna tillsammans med Estelle Montler.
Förra året var MAI den poängmässigt mest lyckosamma föreningen men många medaljer gick även till Spårvägen.

Följ tävlingarna hemifrån via Friidrottskanalen
Som vanligt denna sommar kan ingen publik välkomnas till arenan men Friidrottskanalen sänder under båda dagarna och båda sändningsdagarna kan köpas till paketpris 79 kr.
Köp båda dagarna till paketpris
Gå till Dag 1 respektive Dag 2
För tidsprogram mm se Stafett-SMs hemsida
Startlistor återfinns här

Den här kvartetten vann guld på stafett 1000m P19 på Stockholms Stadion ifjol.

Vår trio på 3x1500m vid SM på Vallen 2018.