Stafett-SM en kraftfull punkt på utesäsongen!

Så kunde vi till slut arrangera Stafett-SM på Slottsskogsvallen, efter sju sorger och åtta bedrövelser. Två gånger flyttades datumet fram och det var länge tveksamt om tävlingen skulle genomföras. Nu blev det ändå en värdig avslutning på en säsong som inte liknat någon annan… och förhoppningsvis inte kommer att upprepas.

Göteborgsvädret var som det brukar vara i mitten av September med en hel del del nederbörd. Speciellt söndagen var tidvis ganska jobbig. Som tur är fanns ju Friidrottens Hus att tillgå för uppvärmning.

ÖIS ställde 22 lag på benen vilket faktiskt var en smärre bragd! En del skador och sjukdomar gjorde att alla uppställningar kanske inte var de allra vassaste men all heder åt alla dem som ställde upp och visade att vi verkligen är en klubb på frammarsch.

Seniorfinalerna på 4x100m blev något av tävlingens höjdpunkter och här kunde vi glädja oss åt dubbla klubbrekord. Speciellt herrarnas lopp blev en verklig rysare med Ullevi. Malmö AI och ÖIS nästan på linje. Efter en grym kurvlöpning av Carl Bengtström växlade vi i delad ledning. Ullevi (40.45) och MAI (40.56) lyckades pressa sig förbi men bronset fick vi på 40,59 sek. En pressning av rekordet från Lag-SM med 0,38 sekunder!

Vårt damlag bestående av Judith Wagersten, Jenny Lestander, Rebecka Abrahamsson och Fanny Runheim kom en stund senare fyra med 48.03 sek vilket innebär en putsning med hela 0,77 sek av vårt gamla klubbrekord satt vid SM 2018.

Fanny Runheim t.v. på väg emot en fjärdeplats på 4x100m på nytt klubbrekord.

Våra 22 startande lag lyckades plocka åt sig åtta stycken medaljuppsättningar. Ett av dessa var av ädlaste valör, nämligen 4x100m M22 där herrar Hirsh – Andreasson – Wiik och Carlryd stod i viss särklass med 41.95 sek. Men inte nog med detta, vårt andralag lyckades dessutom ta hem bronspengarna! Här dök elitmotionärerna Svante Wester och Viggo Hahnsson upp och kompletterade Otto Hammarström och Samuel Wiik på bästa sätt.

Tobias Carlryd defilerar i mål som överlägsen segrare på 4x100m M22.

Vi hade stora förhoppningar om SM-guld på favoritdistansen 4x400m Män före SM, men det slutade tyvärr i moll. Felix Francois fick kasta in handduken med hälsenebesvär och Carl Bengtström ådrag sig en muskelbristning halvvägs in på slutsträckan. Låt oss hoppas att det inte var alltför allvarligt utan att det räcker med lite höstvila för att läka ut.

Helgens mest överraskande medalj var nog silvret på 4x100m P17. Hammarby stod i viss särklass men därbakom gjorde kulstötare Zikovic – stavhoppare Asker – häcklöpare Thorin starka insatser innan Alex Apelgrim flög fram till en andraplats. Tiden 43.56 sek var bara ett par tiondelar från klubbrekordet.

Växlingen emellan Leo Zikovic och Williams Asker lämnade inte mycket övrigt att önska!

Våra F17-tjejer hade stora förhoppningar inför stafett 1000m. Redan i försöket slog man klubbrekord med fina 2.19.98. På avslutande 400m hade Elna Wester lysande 57,5 sek med flygande start. Trots att man pressade sin tid till 2.19.70 i finalen så räckte det ”bara” till en sjätteplats i ett riktigt högklassigt lopp. Sex lag under 2,20 har man aldrig tidigare sett i ett stafett-SM.
Elna var dock inte helt kurant och fick avstå 4x100m dagen därpå. Clara Weetom fick ta hennes plats på slutsträckan (efter Inez, Ellen och Alicia) och tjejerna lyckades lite överraskande ta sig till final och komma sexa på 51,00 efter 50,82 i försöket.

På bilden går Elna i mål på 2.19.98 i försöket på stafett 1000m F17.

Vi ställde upp med lag i samtliga K22-klasser, 4x100m – 3x400m – 3x800m. Alla tre lag tog medalj i en åldersklass som av tradition är lite tunn. Heder åt Er som offrade sig på långa och ovana distanser! Mycket tack vare detta blev vi näst bästa förening totalt på Stafett-SM med 45 poäng (MAI 50).

De här tre stiliga herrarnas tog silver på 3x800m M22 på tiden 6.10.19. Från vänster Alexander ”Snyggo” Sörensen, Felix Larsen Nilsson och Mohamed Nuur.

Vårt lag på 4x80m P15 tog en överraskande stark fjärdeplats med fina tiden 38.02 sek. Kvartetten Jonas Ellison, Alex Eenfeldt, Marcus Johansson och Andrée Samrin Ribeiro hade bara ett par växlingspass bakom sig men satte alla tre växlingarna perfekt.

Blöta med nöjda med sin insats! Vårt P15-lag nosade på klubbrekordet när man kom in som SM-fyra!

 

Chris Gray på första sträckan M 4x1500m.

 

Alicia Jisbrant växlar till Clara Weetom F17 4x100m.

 

Alex Apelgrim för ÖIS till silver på 4x100m P17 bakom Hammarby.

Komplett resultatlista från Stafett-SM