Första tävlingen!

I helgen är det full fart i Friidrottens Hus. På lördag kör Vikingen sin tävling Julgröten och på söndag är det Kville/Tingberg som hänger på med Julruschen!

Julgröten – hemsida   Resultat Julgröten     Julruschen – hemsida

ÖIS har ett rejält gäng deltagare på plats. För många av det allra yngsta är det rent av den första tävlingen någonsin. Tänk vilken spänning och förväntan man tar sig an den här dagen.

Jessica Östlund och David Kappelin leder sina 08-or in i tävlingarnas spännande värld. Ansiktena på bilden ger svaret på varför vi håller på med det här med friidrott.
Lycka till tjejer! Med den här friidrottstävlingen och allt som ligger framför Er.

Minuter kvar till tävlingsstart och Jessica samlar sina styrkor!

Tävlingen har i skrivande stund endast pågått någon timme men vi har redan noterat ett sensationellt resultat. Det är Ellen Hansson (född 2004) som klarat hela 1.56 i höjdhopp! Det är personligt rekord med hela 4 centimeter för denna mycket talangfulla tjej.

Så här ser hon, ÖIS nya höjdstjärna Ellen Hansson.

 

Bara några minuter kvar till start på 60 meter. Sista provstarten för att slipa formen till det yttersta!

SLUTRAPPORT kl 16.30:
Det sista som hände i Friidrottens Hus under lördagseftermiddagen var att Alex Apelgrim fick hederspris för sin seger i längd P15 på högklassiga 6.14m.

Bröderna Hagström återvänder till hemmet med dubbla guldmedaljer. Sten hoppade över 4 meter för andra helgen i följd. Segerresultatet skrevs denna gång till 4.00m i klass P17. Lillebror Ove hoppade hem P13-klassen med ett hopp över 2.30m.

Jonas Ellison (född 06) avstod denna gång från 60 meter utan koncentrerade sig denna gång på längdhopp. Han klämde för första gången ”Drömfem” med ett hopp på 5.01m. Han blev trea men var hack i häl på ”storfräsarna” Hugo Kündig och Albin Örnborg.

Ellen Hansson var tillbaks på 60 meter efter det att hon klarat 1.56m i höjd. Här drog hon till med mäktiga 8.36 och en fjärdeplats. Tätt efter hade hon Liv Backman som persade med 8.40 sek.

I kula P15 slog William Kindbom till med ett kraftfullt personrekord på hela 11.39m vilket resulterade i en andraplats.

 

William Kindbom är tredje man från höger (nr 186) på detta foto från finalen Kraftmätningen ifjol.