Kort söndagsrapport

Andra halvlek av friidrottshelgen i Friidrottens Hus utgjordes av Julruschen i regi av IF Kville och Tingbergs AIS. Ett lite onödigt utdraget tidsprogram innebar att det kändes lite segt, men visst presterades det mängder av fina ÖIS-resultat.

P17 häck innebar debut för vår lovande häcktrio Nils Thorin, Mattias Carman och Sten Hagström på de nya tuffa 91cm-häckarna (med 8.90m avstånd). Visst var trion ovanligt tystlåten och spänd inför denna nya utmaning, men man löste det på allra bästa sätt! Nils Thorin tog hem segern på förträffliga 8.95 med Carman tätt efter på en tredje plats med 9.05 sek. Sten hade det lite mer kämpigt med en missad start och lite orytm men fixade likväl trestegsrytmen utan problem. Vi kan förvänta oss mycket fina tider av trion på det nya året.

Häcktrion slappnar av efter väl genomfört lopp.

Det handlade också om debut på 400 meter för bröderna Helgesson och Love Söderpalm. Bröderna spelar flitigt fotboll och dras med en del skavanker. Trots en ömmande rygg (Isak) och en värkande fot (Jakob) så genomförde man loppet utmärkt. Isak la sig i rygg på en duo från Trollhättan men spurtade ner dem på upploppet och vann på 54.29 sek – en stark debut!

Trea vid klockringningen, men först imål!

Det var roligt att se nykomlingen i ÖIS Clara Wågefjäll (född 1997) göra sitt första häcklopp på fyra år. Trots en hel del islag på vägen så stannade klockan på 9.13 sek. Några rejäla häckpass till så kommer klockan aldrig hinna ticka förbi nio sekunder.

Allra mest glädjande var det att se det lossna rejäl för den så träningsflitiga Liv Backman! Hon pulvriserade sitt tidigare personrekord på 200m och VANN sträckan i F15 på mäktiga 27.33! Där fick vi verkligen att handfast bevis på att ordspråket TRÄGEN VINNER stämmer. Också Alicia Jisbrants 28.41 var ypperligt. Än mer nöjd ska hon dock vara med sin insats i det lite mer ovana häckloppet. 10.17 är en bra tid som kan pressas väldigt mycket med lite kvalificerad teknikträning under Kristian Weetoms vaksamma öga.
Under kapitlet ”Monsterpers på 200 meter” skriver vi också in Elna Westers 28.32 i F14-klassen. Ca sekunden kapade hon på sin bästatid.

Ingen rådde på Liv denna dag! Högsta växel inlagd från steg ett.

Inez Yngve vann kula denna dag med en stöt på 8.73m. Från och med i år handlar det om 3kgs-kulan för Inez del.

Erik Hagström och Tyra Lundqvist snackar ut om 200m-loppet. Tyra är född 2007 och sprang på personbästa 31.13!

Ingen tävling utan en seger för Alex Apelgrim! Denna dag 200 meter där han vecklade ut sin imponerande steglängd till en överlägsen triumf på förnämliga 24.29 sek!

André Samrin Ribeiro sprang till sig en tredjeplats på 60m häck P13 med 10.09 sek! Nu sitter trestegsrytmen perfekt och det är bara att jobba på tekniken så blir det snart tider långt under ”Dröm-tio”.

Kanonsprintern Jonas Ellison nöjde sig med kula denna dag. En stöt på 7.43 med 3kgskulan gav en bronsmedalj i P13.

Det är skönt att slappna av i stavmattan efter fullgjort uppdrag. Det finns mycket att snacka om…