Från Chicago till Istanbul!

Systrarna Nielsen vilar sannerligen inte på lagrarna. Söndag till måndag avgjordes deras Conference Championships i Chicago. På söndag tog de sig till final på 800m efter ett lugnt lopp på 2.16. Måndag sprang de till sig en dubbelseger på sträckan. Tiderna 2.09.66 (Wilma) och 2.10.66 (Julia) ser kanske inte så överväldigande ut. Det gör däremot deras avslutningar! De sprang nämligen slutvarvet på 28,4 respektive 29,2!

Från Chicago till Istanbul är det 8.815 km fågelvägen. Bara drygt 72 timmar efter finalen i Chicago skall systrarna springa försök på 800 meter vid Inomhus-EM i Istanbul. Närmare bestämt kl 17.40 torsdag kväll!
Uppenbarligen är de i kanonform. Frågan är dock hur de orkar med sitt synnerligen tuffa tävlande och resande. Vi håller alla tillgängliga tummar torsdag kväll!

Carl Bengtström efter sitt VM-brons på 400m ifjol. Blir det en ny mästerskapsfinal i Istanbul?

Den svenska EM-truppen innehåller ytterligare två ÖIS-are i form av Michaela Meijer och Carl Bengtström. Carl är givetvis vårt största hopp efter sin bronsmedalj vid Inne-VM ifjol. Konkurrensen på 400m är dock avsevärd. Storfavorit är givetvis Karsten Warholm. Carls 46.15 är faktiskt bara 12:e bästa årsbästa i fältet. Vi hoppas och tror dock på en tid under 46 sek och en finalplats. Carl springer försök och semi på lördag och förhoppningsvis final på söndag.

Michaela Meijer visade tecken på stigande form när hon klarade 4.46m i Mondos rekordgala i Frankrike senast. Hon ligger delad nia på årsbästalistan så det finns definitiva finalchanser.

Guide till Inomhus-EM

Dags för ytterligare ett internationellt mästerskap för Michaela.

Ytterligare ett mästerskap avgörs i helgen, nämligen Ungdoms-SM för 15-16 år i Västerås. Vår trupp är inte så stor, endast sex aktiva:

F15   Ylva Magnusson Debray   60m – Häck 60m – Höjd
P16   Daniel Otterdahl    Häck 60m – Längd
P16   Ove Hagström   Stav – Vikt
P16   Hugo Holgersson   Höjd
P16   Loke Nilsson   Höjd
P16   Ivan Fredberg   Kula – Vikt

Våra största medaljhopp är Daniel Otterdahl och Ove Hagström. Daniel främst i längd (Sverigetvåa på 6.67m) men även på häcken (fyra på 8.43). Ove ligger tvåa i årsstatistiken i stavhopp med sina 4.32m.

Här finns all aktuell information inför IUSM. Kom i god tid innan avresan från Friidrottens Hus på fredag!

Hemsida för IUSM Västerås

Kan Daniel sänka sitt personrekord på 60m häck (8.43 sek) i Västerås till helgen?

Kommer Ove blanda sig i medaljstriden i Västerås? Han reser dit med ett nysatt personrekord på 4.32m i bagaget.

Ylva Magnusson Debray tillsammans med sin tränare Jessica.