”Genombrottslingar 2020” – del 1

Pandemi eller inte så rullade vår verksamhet på och under klev en hel rad nya stjärnskott fram på allvar. Så här på höstkanten tar vi chansen att presentera några av de största talangerna, ett halvdussin ungdomar födda tidigast 2004. Lägg namnen på minnet då de helt säkert kommer att förgylla ÖIS i framtiden. Här kommer de två första:

Engla Nilsson – född 2005

 

Vid vilken ålder började du med friidrott och varför?
Jag började träna friidrott när jag var 7 år gammal, då var det mest för att mina kompisar började.

Hur många pass/vecka tränar du?
Jag tränar i snitt 5 pass/vecka.

Roligaste träningen?
Jag tycker höjd-teknikträningarna är roligast.

Värsta träningen?
Jag vet faktiskt inte.

Vem/vilka är din tränare?
Fredrik (Haraldsson) är den som tränar mig i höjd men i övriga grenar tränar jag med Kristian, Jenny och Niclas.

Personrekord?
1.72m i höjdhopp

Bästa friidrottsminnet 2020?
Bästa friidrottsminnet 2020 måste nog vara mitt SM-silver eller när jag hoppade 1.72 på kraftmätningen.

Mål för 2021?
Mitt mål inför 2021 är att fortsätta träna på som vanligt och hålla en stabil nivå i höjdhoppet samt prestera på USM.

Långsiktiga mål?
Långsiktiga mål är att fortsätta utvecklas och se hur långt jag kan komma.

Vad studerar du / vad skall du bli när du blir stor?
Just nu går jag i 9an och ska snart välja gymnasium. Vet dock inte vad jag vill bli när jag blir äldre men jag vill fortsätta med friidrotten.

Andra intressen än friidrott?
När jag inte tränar friidrott umgås jag med mina kompisar.

 

Alex Apelgrim – född 2004


Vid vilken ålder började du med friidrott och varför?

Jag började träna friidrott vid 6 årsåldern. Anledningen till detta var att jag inspirerades av de bästa idrottarna i världen som jag såg på TV som barn. Dessutom gick jag i samma klass som Christer Strands dotter som innebar att jag kunde enkelt börja träna i Örgryte IS. En personligen viktig idrottsman för mig var (och fortfarande är) Usain Bolt.

Hur många pass/vecka tränar du?
Det kan variera, men 4-5 beroende på träningsperiod.

Roligaste träningen?
Svårt att nämna en specifik träning, men enligt mig hade träningslägret i Spanien de roligaste träningarna. Det var helt fantastiskt att träna i värmen och i en ny omgivning!

Värsta träningen?
Jag minns en träning under utomhussäsongen med Niklas. Det var bara jag och Filip som kom till träningen och passet skulle hållas på Änggårdsberget. Träningen blev relativt roligt, men den hoppstyrkan i backen kommer jag aldrig glömma…

Vem/vilka är din tränare?
Kristian Weetom, Jenny Svanteson Wester, Niclas Woodbridge och Fredrik Haraldsson.

Personrekord?
60m: 7.01s 100m:10.98s 200m:22.07s LJ: 7.05m 400m: Ca 50.1s (stafett)

Bästa friidrottsminnet 2020?
Det bästa minnet är troligtvis segern mot Edvin Assarsson på 60m. Den tävlingen i Växjö kommer jag aldrig glömma.

Mål för 2021?
Mitt största mål inför 2021 är att lyckas ta en medalj på UEM i Italien. Svårt, men möjligt.

Långsiktiga mål?
Ett långsiktigt mål är att nå världsnivån i friidrott. Att kunna utvecklas på bästa möjliga sätt för att uppnå sin maximala prestationsnivå. Jag vet inte hur långt jag kommer, men kommer försöka göra det som krävs för att bli bäst.

Vad studerar du / vad skall du bli när du blir stor?
I nuläget studerar jag på den tekniska linjen. I framtiden vill jag bli aktiehandlare och investerare, i andra hand arbeta med design (ex. reklam, photoshop & redigering).

Andra intressen än friidrott?
Jag har ett stort intresse för musik och jag har varit musikproducent i ca 1,5 år.

 

Härliga Ungdomar! Del två av tre kommer på fredag kl 10.00!