HäcXksan på lördag!

Tidsprogram HäcXksan lördag

Aktuell startlista

Ursprungligen var detta ett ÖIS-arrangemang. Vi var dock inte helt nöjda med deltagarantalet främst i häckgrenarna (och det ekonomiska utfallet) varför vi valde att inte fortsätta. Då tog istället GFIF /Sprint&Häck upp det som ett samarrangemang mellan föreningarna. Det är som namnet avslöjar Häcklöpning som står i centrum och alla deltagare är garanterade två lopp. Ett bra tävlingstillfälle då häcklöpning alltför ofta saknas i tävlingsprogrammet.

Tävlingen börjar inte förrän kl 14 varför alla kan komma till Friidrottens Hus pigga och utsövda.

Här kommer Midde med en extra häck till lördagens tävling.

 

Håkan Lidman är Sällskapets mest meriterade häcklöpare genom tiderna. Europarekord 1940 med 14,0 på 110m häck och Dagbladsmedaljör!

 

Sofie Hammarström jagar personrekord på lördag!

På söndagen är det så dags för Nordenkampen som denna gång avgörs i Baerum, Oslo. Den sänds på SVT Play.

Man sänder emellan 13.30 och 17.00.

I det svenska laget ingår en stark kvartett ÖIS-are. De tre EM-klara Michaela Meijer, Maja Nilsson och Melker Svärd Jakobsson. Dessutom Carl Bengtström som är lite osäker på formen efter en förkylning. EM-kvalgränsen för hans del lyder på 47.40 sek. Hade det inte varit för sjukdomen hade det känts som en rimlig målsättning, nu vet man kanske inte riktigt hur formkurvan är.

Det kan bli en riktigt trevlig tillställning, inte minst då Norge mönstrar sina storstjärnor Karsten Warholm och bröderna Ingebrigtsen.

Har Carl hunnit friskna till ordentligt?