Hänger du med till Finnkampen?

Finnkampen är något helt unikt i friidrottsvärlden! Internationellt sett är det den enda landskampen som överlevt, alla andra har försvunnit en efter en. Andra nationer talar med avundsjuka i rösten om hur de önskade att de hade något liknande.

Det allra, allra bästa med Finnkampen är att den erbjuder så många svenska friidrottare ett stort, fantastiskt och framför allt uppnåeligt mål att satsa mot! Drömmen att kvala in till ett OS, VM eller EM är inte lätt att finna näring till, när kvalgränserna är så stentuffa som de är. Men att kvala in till Finnkampslaget kan åtminstone 10 personer per gren se som en oerhört stimulerande målsättning. För exempelvis undertecknad var detta drivkraften att träna två (och ibland tre) träningspass per dag under många år. Den stolthet och glädje jag kände över att få knalla in på ett fullsatt Olympiastadion i den svenska landslagsoverallen kan jag över huvud taget inte uttrycka i ord.

Finnkampen skapar den toppbredd ur vilken vi kan vaska fram kommande internationella storstjärnor.

I år går matchen i Stockholm den 2-3 september. Det kommer att ingå många ÖIS-are i det svenska laget, lita på det. Minst ett tiotal.
Parallellt med Finnkampen avgörs också finalen i Kraftmätningen för landets 16 främsta klubbar i ålder 14-15 år. Givetvis skall ÖIS vara med här. För två år sedan kämpade vi om segern med Hammarby. De individuella grenarna går i Täby på lördag och söndag. Den avslutande stafetten går dock inne på Stadion mitt under Finnkampen! Vilken grej för våra tjejer och killar att få komma in här!

Vårt Silverlag på Stockholms Stadion vid Kraftmätningen 2015.

Om du inte har upplevt Finnkampen på plats så är det hög tid! TV är en ytterst blek kopia av verkligheten….

Det som är nytt för i år är att det går ett speciellt FINNKAMPSTÅG från Göteborg.

Avresa från Göteborg Centralstation 2 september kl 09.20 med ankomst till Stockholm kl 12.46. Tävlingarna startar 16.30. Övernattning sker på ett Scandic Hotel. Hemresa sker efter tävlingarna den 3 september från Stockholm kl 18.10 med ankomst Göteborg 21.35.

I Finnkampstågets paketerbjudandet ingår tågresa tur och retur mellan Göteborg – Stockholm. Övernattning i dubbelrum på ett Scandic Hotell (Ariadne, Alvik eller Talk) och tvådagarsbiljett till Finnkampen. Kostnaden är 1995:-.

Det kommer att resa ett gäng ÖIS-are med det här tåget. Vill du haka på så hör av dig till Per Crona. Har du något speciellt önskemål (eget boende, bara biljetter etc) så kan vi nog sy ihop det också. Hör av dig bara.

Läs mer om Finnkampen här

Mellerudsexpressen Bosse Althoff, klassisk ÖIS-are är en av ytterst få som kört 5 grenar i Finnkampen (10m, 200m, 400m, 4x100m, 4x400m).

 

Jonathan Carbe vet hur det känns att vinna en Finnkamp!

 

 En krönika om Finnkampen. Några år på nacken har den, men inget har förändrats!