Dags att anmäla sig som funktionär!

Våren springer förbi och vi är redan framme vid mitten av April. Det innebär också att vår intensiva arrangemangsperiod endast är en dryg månad bort. Jämför man storleken på våra arrangemang med storleken på vår funktionärs-trojka varje år så är det svårt att inte bli imponerad. Aldrig är ÖIS-andan större än under våra arrangemang. Det är dock avhängt på att alla ställer upp. Föräldrar, aktiva, ledare och andra ÖIS-vänner.

Under Göteborgsvarvet får vi ersättning per timma under 4 långa och intensiva dagar. Precis som förra året så är det Svenska Mässan som gäller för de tre nummerlappsdagarna (torsdag-lördag 18-20/5). På söndagen flyttar vi fokuset till området vid Slottsskogsvallen där vi är ansvariga för starten till Lilla varvet samt nummerlappsutdelningen för densamma. När ni anmäler er som funktionärer till varvet så är det något bökigare än normalt. Ni måste nämligen registrera er i ett system som heter Mobilise. Ni behöver fylla i lite fler uppgifter än normalt, men förhoppningsvis kommer det sedan flyta på smidigt. Funktionärsersättningen är högre om vi använder oss av systemet så det är bara att finna sig i det.

Länken till den sidan och våra andra funktionärsanmälningar hittar ni här

Redan på tisdagen efter Varvet får vi levererat mellan 10.000-12.000 T-shirts och nummerlappar till Blodomloppet. Då behöver vi kraftsamla så att vi kan vara klara på två dagar. På torsdagen är det nämligen damernas seriematch i Kalmar vilket innebär att många kommer att vara borta. Om vi inte är klara behöver vi ett gäng som jobbar även då förstås.

Fredag-söndag 26-28/5 kommer vi att ha utdelningen av T-shirts och nummerlappar i Nordstan. 10-18 på fredagen, 10-16 lördag och söndag. Under de timmarna behöver vi ha ca 6 personer på plats.

Vem tar på sig den slimmade Röd blodkropp-dräkten i år?

Flest behövs på tävlingsdagen den 29/5. Någonstans mellan 150-160 funktionärer krävs för att hålla en hög kvalitet på loppet som är vår i särklass största inkomstkälla.

Midde är inte bara en duktig tränare, hon är också en viktig kugge i målgången på Blodomloppet.

I månadsskiftet juni/juli arrangerar vi återigen Europas största och bästa arenatävling i friidrott, Världsungdomsspelen. De tre dagarna på Ullevi är fyllda av fantastisk idrott. 12-åringar som gör sitt första Världsungdomsspel samsas med svensk och internationell seniorelit. Totalt rör det sig om strax över 8400 starter av över 3500 individer, varav 40% är internationella. Det är utan tvekan av sommaren friidrottsliga höjdpunkter. Det säger såväl deltagare som funktionärer.

Vi behöver allt ifrån tröjförsäljare till gropkrattare till flaggviftare. Det finns en uppgift till alla! Anmäl dig som funktionär redan nu på vår anmälningssida eller direkt till per.crona@ois.se så ser Pelle till att sätta dig i arbete.

Till sist vill jag passa på att önska er alla en riktigt skön påsk!

Per Tedenrud

 

FOTO: Nina Larsen