Påskhälsning från Las Playitas

Det kändes alldeles utmärkt att byta ut ett förhoppningsvis uselt Göteborgsväder emot en vecka i solen på Fuertoventura! 2o stycken spänstiga ungdomar och två stycken fysiskt nästan likvärda tränare är med på träningslägret.

Las Playitas är en förnämlig anläggning med fysiska aktiviteter av allehanda slag på programmet. Vi bor bra, äter högklassigt och tränar med avsevärd frenesi! På programmet denna vecka står totalt 10 stycken träningspass. Av dessa genomförs fyra stycken på den närliggande friidrottsarenan dit vi åker med buss. Underlaget är som vanligt i Spanien Mondo som blir ganska hårt i den starka solen. Därför begränsar vi träningsmängden i spikskor på detta underlag.

Felix klipper häckar på konstgräset på friidrottsarenan   foto: Stina Nyström

 

Många andra godsaker står dock på programmet: tuff backlöpning i de höga bergen runt anläggningen, styrka på ett sällsynt välutrustat gym, strandpass med sprint och hopp. Som avlutning också den klassiska långintervallen 3-2-1-3-2-1-3-2-1 min löpning med en minuts gång emellan. Den har vi kört som avslutning på varje läger i bra många år nu.

Alva i full färd med häckskolning          foto: Stina Nyström

 

Givetvis kommer vi att peta in en bergsvandring på 3-4 timmar också framåt helgen, som en liten lagom återhämtning då naturligtvis….

Utan att säga alltför mycket kan konstateras att många av de aktiva ligger väldigt bra till med träningen. Vi körde en vass sprintserie på 60 – 100 – 120 – 150 – 200m där en del uppseendeväckande bra resultat klockades. Snabba banor och vind i ryggen visserligen, men undan gick det…

Erik knäpper snabba tider på Carl Bengtström.    foto : Stina Nyström

 

Idag var det ett mer teknikinriktat pass där tre grupper körde inriktning emot sprint, hopp och långhäck. Långhäckarna gjorde sitt första pass ute med spikskor och körde lekande lätt på fjolårets stegrytm. Ja det var ganska uppenbart att såväl Samuel Wiik som Carl Bengtström kommer att få gå ner på 14 stegsrytm på ett antal häckar innan sommaren är över. Samuel körde 5 häckar med 14 steg med något lite förkortat (3 fot/häck) avstånd och det gick som en dans.

En som imponerat stort med tuff attityd och energi på varje pass är Judith Wagersten, vår Falkenbergsimport. Hennes tresteg med kort ansats idag imponerade liksom hennes tider på sprintpasset i måndags. Hon radade upp personbästan och avslutade med helgrymma 25.85 på 200 meter!

Vi tränare har som uppgift inte bara lära de aktiva träningsdisciplin och teknik, utan även att passa tider… Här har vi dock misslyckats kapitalt, det måste konstateras! Vid kvällens middag sattes ett svårslaget rekord. Våra bord stod reserverade till kl 19.00. När Tobias Larsson gled in som siste man var klockan 20.17! 77 minuters försening är minst sagt imponerande.

Apropå rekord så har Alexandra Schill varit fullständigt ohotad i vattenrutschkanan. Många har satsat hårt och Erik Olsson har stått med tidtagaruret i högsta hugg. När tidigare omnämnde Tobias Larsson slog till med 15.15 sekunder så upplevdes detta som en verklig toppnotering. Icke så – Alexandra for som en torped nerför banan, studsande mot väggarna och stannade uret efter osannolik 13.80 sekunder! En rad misslynta herrar diskuterade om hon genat någonstans eller fuskat på annat sätt. Inför morgondagens åk hotar vissa med att åka i minimala speedos (eller rent av nakna…). Tveklöst är detta veckans viktigaste tävling!

Alexandra Schill åker nästan över kanten i vattenrutchbanan!   foto: Erik Olsson

Vid matbordet står dock Samuel Wiik i särklass! När andra slafsar och slabbar vid buffén så kommer Samuel med små elegant upplagda och högst oväntade maträtter. Han inleder gärna måltiden med en liten soppa och bjuder ständigt på kulinariska överraskningar. Han leder ”Conesseaur-ligan” (finsmakare) med många poäng.  Sist i densamma ligger Victor Koch efter ett totalt fiasko med en jätteportion lasagne. En besviken och modstulen servitör fick bära ut en halväten portion som såg ut som något som hunden lämnat efter sig…

Vandring emot busshållplatsen för vidare transport till friidrottsarenan  foto Erik Olsson

Som vanligt vandrar det omkring ett antal mer eller mindre allvarligt brännskadade individer som inte fatta vikten av att smörja in sig. Linus Bertilsson har antagit en högröd färg och även Alexander Andreasson är illa däran. Tjejerna är som vanligt lite smartare vad det gäller det här.

En riktigt Glad Påsk från alla oss ÖIS-are på Fuertoventura!

 

Snabba tjejer kör strandpass! foto: Erik Olsson