Hänt i helgen

I lördags arrangerade ÖIS den andra deltävlingen i årets Terrängserie i Ruddalen. Jennifer Acklund vann damklassen närmast före Malin Strand, SAIK. Med etta tog hon också över den sammanlagda ledningen med 49 poäng närmast före Malin 43 p.

Herrklassen vanns av Sävedalens Jonathan Fridolfsson (15.31) med ÖIS Mohammed Nuur femma (16,14). Han ligger även femma i totalen med 36 poäng.

En som överraskade var Alicia Jisbrant (född 2004) som tog en stark fjärdeplats i juniorklassen. Alicia är bra i nästan allt och missar aldrig ett träningspass!

Starten har gått i Ruddalen!

Resultat Terrängserien

Nästa deltävlingen arrangeras av IF Kville i Tuve lördagen den 23 november.

En som också varit framgångsrik i terränglöpning på sistone är Awet Yohannes Mengsteab borta i USA. Man tävlar genomgående på 8 km i universitetstävlingar och han har tagit två imponerande segrar i höst. 19/10 vann han på personrekordet 24,41,2 i Ettrick, Wisconsin. Redan helgen efter pressade han den tiden till imponerande 24,16,2 vid regionsmästerskapen i Ottumwa, Iowa när han tog en nya seger i hårt motstånd.

Awet utsedd till ”Athlete of the week” efter en imponerande start på terrängsäsongen.

I Friidrottens Hus arrangerade vi vinterns första Ungdomsseriematch för de yngsta födda 2009-11. Det handlade om den allra första tävlingen för ca 10 färska ÖIS-are! Vi hoppas att det blev en positiv upplevelse som inspirerar till fler tävlingar inom kort.

Full satsning i höjdhopp!